„Prieš keliaudami po svečias šalis, iš naujo atraskime Lietuvą“ – toks šią vasarą „Žinių radijo“ vykdomos socialinės akcijos šūkis, rašoma radijo stoties pranešime spaudai.

Nuo birželio 30 d. „Žinių radijo“ eteryje pasirodanti laida „Pažink Lietuvą“ visiems, ketinantiems poilsiauti Lietuvoje, žada padėti susiplanuoti atostogas ar savaitgalius: iki pat rudens žurnalistai Roma Gudauskaitė, Ridas Jasiulionis ir Agnė Skamarakaitė vyks į vienos dienos išvykas po Lietuvą ir vėliau įdomiausius kultūros, istorijos, gamtos objektus ir kelionių maršrutus pristatys radijo klausytojams. Pirmoji žurnalistų išvyka – į Klaipėdos kraštą.

Iki oficialios Seimo rinkimų kampanijos pradžios – dar marios laiko, tačiau vis dažniau politikų kalbos ir priimami sprendimai rodo – kova dėl kėdžių Seime prasidėjo. Taigi vasaros atostogų išeinančias analitines aktualijų laidas „Apskritas stalas“ ir „Įvykiai ir komentarai“ nuo birželio 30 d. „Žinių radijo“ eteryje keičia savaitinė rinkimams skirta laida „Tavo pasirinkimas“.

Joje žurnalistai Aurimas Perednis, Ginas Dabašinskas, Raigardas Musnickas, Agnė Skamarakaitė, Ridas Jasiulionis ir Audrys Antanaitis žada kviesti politikos apžvalgininkus, politologus ir kitus politikos ekspertus pasidalyti savo įžvalgomis, kas, kaip ir kodėl prieš rinkimus vyksta Lietuvoje.

Pirmoji laida „Tavo pasirinkimas“ – apie tai, kodėl prieš rinkimus ypač padaugėja gyventojų nuomonės apklausų, kokie klausimai ir kaip formuluojami šiose apklausose, jei įvairios jas vykdančios visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės rodo gyventojų prielankumą vis kitoms partijoms, ar šios apklausos gali būti gerai apgalvotos partijų rinkimų kampanijos dalis.

Nuo birželio 30 d. laida „Pažink Lietuvą“ – kiekvieną darbo dieną 6.30, 8.30 ir 11.30 val., laida „Tavo pasirinkimas“ – kiekvieną pirmadienį 10.10 val. (kart. 19.10 val.). Šias laidas taip pat bus galima rasti ir garsiniame „Žinių radijo“ interneto svetainės archyve.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją