Garbė ir atsakomybė uždegti „olimpinę" ugnį ant Gedimino kalno aukuro, atiteko Pekino olimpinių žaidynių deglo nešėjui Jonui Varkulevičiui. Vardan šio tikslo buvo atvertas šiuo metu restauruojamas kelias į pilį ir bėgimas saugiai fakelą nuo kalno nunešė prie Katedros aikštės, kur jį pakeitė du žinomi TV veidai – Laima Janušonytė bei Linas Kunigėlis.

Gedimino prospekto viduryje jų jau laukė kita gyvos grandinės pora – Neringa Skrudupaitė ir Julius Juknevičius. Pastarieji taip greitai bėgo prospektu, kad žurnalistai ir fotografai gerokai nuo jų atsiliko. Tačiau netrukus visi pamatė fakelą nešančius Loretą Sungailienę ir Žilviną Pekarską.

Paskutinioji fakelo nešėjų pora – Živilė Vaškytė ir Ignas Krupavičius - įveikę estafetę prie Seimo fontano, pasiūlė visiems atsigaivinti ir drąsiai brido vandeniu.

LRT kiemelyje – futbolo aikštė

Fakelo nešėjai LRT kiemelyje susirinkusių darbuotojų buvo pasitikti plojimais ir šūksniais. Parnešę ir uždegę olimpinę ugnį, bėgikai paskelbė žaidynių pradžią.

Susirinkusius darbuotojus su televizijos ir radijo sezono pabaiga pasveikino naujasis LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, o jį, tapusį ne šalies, bet, vis tik, prezidentu, savo rankomis iškėlė sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas.

Svarbiausiu žaidynių akcentu tapo futbolo varžybos tarp LRT darbuotojų komandų. Be abejo, daugiausiai dėmesio susilaukė LTV eterio žvaigždžių komanda.

Susirinkusius LRT darbuotojus džiugino ne tik puikūs futbolininkų įvarčiai, nuopuoliai ir pakilimai, bet ir žodžio kišenėje neieškantys rungtynių komentatoriai – Tautvydas Meškonis, Edita Mildažytė, Zita Kelmickaitė bei Živilė Vaškytė. Sėsdama prie komentatorių stalelio, pastaroji prisipažino, kad nieko apie futbolą neišmananti, tačiau žinanti, kad svarbiausia - gražios vyrų kojos.

Šmaikštumo netrūko ir žaidynių vedėjams Rolandui Vilkončiui bei Laurai Imbrasienei, kurie, laužydami kai kurias taisykles, komentavo varžybas vaikščiodami po futbolo aikštelę.

Po įnirtingos kovos tarp komandų „Panorama“, LTV, LR, Technikos centro, LRT ūkio skyriaus, garbingą pergalę iškovojo LTV eterio žvaigždžių komanda, kurią sudarė Linas Kunigėlis, Žilvinas Pekarskas, Martynas Starkus ir Andrius Tapinas. Daugiausiai dėmesio susilaukė grakščiausia komandos narė - Neringa Skrudupaitė, sugebėjusi ne tik futbolą žaisti, bet ir gerai atrodyti, todėl akiniai nuo saulės tapo puikiu futbolininkės stiliaus akcentu.

Dar prieš rungtynes komanda pasižadėjo sušokti „Macareną“ šokį, todėl visi nekantriai laukė nugalėtojų pasirodymo. Netrukus visus nustebino N. Skrudupaitė, padariusi špagatą – tai buvo žadėto šokio pasirodymas.

Dužo ąsočiai ir skraidė diskai

Atitrūkę nuo futbolo varžybų, susirinkusieji skubėjo dalyvauti kitose „olimpinėse“ rungtyse – užrištomis akimis daužyti molinius ąsočius, kilnoti sunkumus, mėtyti į krepšį arba sviesti diską.

Taikliausia ranka pasižymėjo laidų vedėja E. Mildažytė, kuri užtikrintai žengė ant mėtymo į krepšį aukščiausios laimėtojų pakylos. Vyrų pogrupyje taikliausiu buvo pripažintas „Lietuvos dainų dešimtuko“ laimėtojas Donatas Montvydas. Tiesa, pastarajam atiteko ir trečioji sunkumų kilnotojo vieta.

„Olimpiados“ metu paaiškėjo dar vienas laidų vedėjo R. Vilkončiaus talentas – ąsočių daužymas. Taikli ranka ir gera orientacija užrištomis akimis jam padėjo iškovoti pirmąją vietą ąsočių daužymo rungtyje. Tuo tarpu kolegė Laura Imbrasienė puikiai sviedė diską ir užėmė antrąją vietą šioje sunkioje rungtyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją