Daugiau nei dvi jaukias valandas su populiariausiomis maestro ir jam skirtomis dainomis, gražiausiais prisiminimais apie jį žiūrovus kartu praleisti kvies Stasys Povilaitis, Alanas Chošnau, ilgametis festivalio dalyvis Ovidijus Vyšniauskas, Birutė Petrikytė, Edmundas Kučinskas, Veronika Pavilionienė, Donalda Meiželytė, Mino, Inga Valinskienė, Marijonas Mikutavičius, „Pikaso“, Česlovas Gabalis, „Tabasco“, Vaidas Baumila, Andrius Rimiškis, „Studija“, „ŽAS“, Žilvinas Žvagulis, „Patruliai“ ir daugelis kitų garsiausių šalies dainininkų.

TV3 žiūrovai galės mėgautis ne tik gražiu renginiu, o ir sulauks nemažai staigmenų. Puikiai V. Kernagį pažinojęs klasikinės estrados grandas S. Povilaitis Nidos scenoje atliks kabareto „Tarp girnų“ dainą „Santechnikas iš Ukmergės“, I. Starošaitė ir Ž. Žvagulis duetu atliks garsiąją „Naktelę“, V. Pavilionienė širdis virpins paties maestro rašytos dainos „Išeinu“ posmais, o „ŽAS“ trauks tikrą revoliuciją devintajame dešimtmetyje sukėlusį „Kansarą“.

„Mums buvo didžiulė garbė pažinoti maestro V. Kernagį. Tai buvo žmogus, apie kurį grįžta labai gražūs prisiminimai. Džiaugiuosi, kad jis dar spėjo išgirsti, kaip perdainavom jo „Kansarą“ ir net išgirdome pagyrimų. Tai buvo viena pirmųjų dainų, kurios melodiją dar paauglystėje išmokau groti gitara. Su draugais atmintinai mokėjome jos žodžius ir traukdavome per kiekvieną vakarėlį“, − pasakoja penktadienio koncertui besiruošiantis grupės „ŽAS“ narys Marius Berenis-Tru.

„Neabejoju, kad visų mūsų laukia labai gražus vakaras. Vytautas buvo tarsi Nidos festivalio simbolis. Gaila, kad jo jau nebus, tačiau tikiu, kad kartu su jam skirtomis dainomis ore plevens ir Vytauto dvasia“, – sako maestro S. Povilaitis ir žada, kad Nidoje „Kansaras“ skambės „kernagiškai-povilaitiškai“.

Koncertą „Benai, plaukiam į Nidą!“ ves jį organizuojantis buvęs V. Kernagio kolega Arūnas Valinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją