Jau antrosios, tradicija tampančios, akcijos sumanytoja ir koncerto vedėja Edita Mildažytė pasveikino gausiai teatre susirinkusias šeimas ir pakvietė į koncertą, kurio tema – mamos su uniforma.

„Savo mamą dažniau matydavau su slaugės uniforma nei vakarine suknele“, - scenoje šypsojosi ji ir pakvietė į svečius pas mamas – virėjas, slauges, skalbėjas ar pirmąsias mokytojas.

Scena taip pat buvo išpuošta pagalvėmis. Iš pradžių pasitarnavusios kaip dekoracijos, atliekant paskutinį kūrinį, jos virto pūkų debesiu, o vaikai niekaip nenustojo jų mėtę. Šventinė vakarą viskas žibėjo balta ir geltona spalvomis, simbolizuojančiomis saulę ir vaikystę.

Jautriausias gyvenimo akimirkas - motinystę, gimimą, artimo laukimą, įsimylėjusią mamą – koncerte priminė Lietuvos estrados žvaigždės - Vladas Bagdonas, Aistė Pilvelytė, Neda, Aistė Smilgevičiūtė, Gintarė Skerytė, Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Jurgis Brūzga ir Artūro Noviko ansamblis, Neringa ir „Tele bim-bam“, „Mokinukės“, „Ąžuoliukas“, „Bobų vasara“.

Koncerto „Žvaigždės motinoms“ metu buvo apdovanota dešimt LTV akcijos „Mamų mamos rinkimai“ nugalėtojų. Visą mėnesį LTV eteryje sukosi klipai, pristatantys dešimt šviesių šeimų iš visos Lietuvos, auginančių ne mažiau kaip po penkias atžalas. Žiūrovai buvo kviečiami rinkti savo „Mamų mamą“, balsuojant telefonu.

Akcijos nugalėtojomis tapo Iveta Vaikinienė, Violeta Vienožindienė, Vida Elkimavičienė, Laima Bartašiūnienė, Sigutė Stančikienė, Rima Vaškelienė, Jūratė Minelgienė, Laimutė Kaulakienė. Daugybės plojimų susilaukė Asta Ambrazienė, į koncertą atvykusi tiesiai iš ligoninės, kur prieš tris dienas jai gimė dvyliktasis vaikas.

Antrosios akcijos „Mamų mamos“ titulas atiteko daugiausiai balsų susilaukusiai Reginai Ševelkaitienei, išugdžiusiai penkias muzikalias atžalas.

Specialiai šiai progai trys juvelyrai sukūrė sages, kurių idėja – pagalvėlės. Jose susigeria vaikų džiaugsmas, sapnai, ašaros.

Jas mamoms įteikė ir gražiausiais žodžiais sveikino garbingi šalies vyrai: režisierius Arūnas Matelis, solistas Virgilijus Noreika, kunigas Ričardas Doveika, skulptorius Romas Kvintas, verslininkas Antanas Zabulis, aktorius Vladas Bagdonas, žurnalistas Algimantas Čekuolis, gydytojas Rimantas Kėvalas ir akcijos globėjas Premjeras Gediminas Kirkilas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją