„Lietuvos garbė“ – tai pasididžiavimas savo dukromis ir sūnumis. Šį vakarą visiems jiems ir tiems, kurių net vardų nebežinome, turime pasakyti – didžiuojamės jumis, būkite mūsų tautos švyturiai ir dalinkitės, skleiskite tą gėrį, meilę artimui, žmogui. Tokių žmonių Lietuvai be galo reikia. Sveikinu jus, nes jūs esate tautos garbė! Ačiū jums!”, - savo kalba vakarą pradėjo Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.

Už garbingus poelgius laureatus pasveikinti atvyko ne tik žinomi atlikėjai, kurie scenoje dovanojo dainas, aktoriai, bet ir valdžios žmonės.

„Lietuvos garbės 2008“ laureatus pasveikinti ant scenos lipo ir „Lietuvos garbės“ komisijos nariai - Alma Adamkienė, Nomeda Marčėnaitė, Dalia Grybauskaitė, Jurga Šeduikytė, Ričardas Doveika, Egidijus Kūris ir Vytautas Sirvydis.

„Metų žygdarbį” buvo apdovanotas trylikametis Mantas Dumbliauskas, kuris, gelbėdamas savo mažąjį broliuką, tik didžiausio stebuklo dėka pats liko gyvas. Įteikdamas jam statulėlę, M. Mikutavičius prisiminė, kad jį skęstantį vaikystėje išgelbėjo tėtis.

„Metų kovotojas” – Šarūnas Narbutas sužavėjo Lietuvą savo atkaklumu ir tikslo siekimu. Pats atsidūręs mirties akivaizdoje, vaikinas pademonstravo neeilinį pilietiškumą ir stojo į kovą dėl likimo draugų. Statulėlę jam įteikė Jurga Šeduikytė, kuri papasakojo savo išgyvenimus apsilankius ligoninėje, kur gydomi vėžiu sergantys vaikai.

Du pasieniečiai - Darius Kazlauskas ir Audrius Vaicekauskas - šią vasarą išgelbėjo į pelkę įklimpusią dvejų metukų mergytę Guodą ir tapo „Metų pareigos” laureatais, kuriems statulėles įteikė D. Grybauskaitė.

„Metų viltimi“ tapo už Atlanto gyvenanti Jan Parmenter, kuri mamos ir tėčio meilę dovanoja dešimtims Lietuvos vaikų namuose gyvenančių neįgalių mažylių. „Lietuvos garbės“ statulėlę jai įteikė Nomeda Marčėnaitė.

„Metų pasiaukojimo“ statulėlė iš Aušros Kilkuvienės rankų keliavo į Daivos Navickienės ir Halinos Nabažienės rankas už nuveiktus darbus organų donorystės srityje. Taip pat TV3 televizija milijono litų vertės dovaną skyrė Nacionaliniam transplantacijos biurui – už tokią sumą bus dovanojamas eteris, skirtas socialinei reklamai.

Išgelbėjęs moterį nuo meškos nasrų, Anatolijus Smaginas tapo „Metų gynėju“. Geras darbą vyrui primins ne tik „Lietuvos garbės“ statulėlė, bet ir Sauliaus Balandžio jam skirtas eilėraštis ir kelionė prie Viduržemio jūros.

Septintuoju laureatu tapo Tomas Butkus už „Metų drąsą“. Nors būdamas vos 15 metų, jis sugebėjo nuo gaisro liepsnų išgelbėti visą šeimą. Legendinis Lietuvos futbolininkas Vaclovas Jurkus apdovanojo jį Humel apranga su „RONALDINHO“ inicialais ir futbolo kamuoliu su Lietuvos futbolo rinktinės parašais.

„Metų širdies” laureate tapo Rasa Katiliūtė–Jokubauskienė. Ši moteris iš anksto žinojo, kad vaikas, kurio laukiasi, sunkiai serga, tačiau jį išsaugojo. Laureatės sūnelis šiuo metu ligoninėje, sveiksta po operacijos. „Lietuvos garbės“ statulėlę jai įteikė kunigas Ričardas Doveika.

„Lietuvos garbės 2008“ apdovanojimų ceremoniją TV3 rodys jau kovo 25-ąją 20.00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją