Didįjį penktadienį J. Smorigino „Aistringi šokiai“ užleis vietą dokumentikos perlui: 18.45 val. bus rodomas „Titanikas: gelmių vaiduoklis“. Vienas garsiausių ir įtakingiausių Holivudo režisierių Jamesas Cameronas, 1997-aisiais sukūręs pelningiausią visų laikų filmą apie „Titaniko“ meilės istoriją, nenustygo: 2003 metais pasirodė „Titaniko“ legendą iš naujo prikėlęs dokumentinis šio režisieriaus darbas.

Į pagalbą buvo pasitelkta trimatė erdvė ir garsiausi pasaulio okeanologai ir istorikai, kad papasakotų visas 1912 m. nuskendusio „Titaniko“ paslaptis ir žiūrovai kartu galėtų leistis į paslaptingą 4000 m kelionę po vandeniu.

Filmui sukurti buvo naudojama speciali beveik 10 mln. JAV dolerių kainavusi trimatės erdvės filmavimo technika, povandeniniai laivai kapsulės „Mir”, specialiai filmui sukurtos mini robokameros, galinčios tokiame gylyje po vandeniu landžioti po laivo vidų ir filmuoti pačius atokiausius kampelius. Žiūrovai gali kartu pasinerti į vandenyno gelmę, tyrinėti „Titaniko” liekanas, stebėti kompiuteriu atkuriamas suirusias laivo dalis, sužinoti laivo kūrimo istoriją, tikslią katastrofos priežastį.

Per Velykas Lietuvos televizija neįsivaizduojama be specialių tikintiesiems skirtų transliacijų. Didžiojo penktadienio vakarą, 22.10 val. prasidės tiesioginė „Kryžiaus kelio“ transliacija iš Romos Koliziejaus. Šeštadienį 21 val. – Velyknakčio liturgija iš Vilniaus arkikatedros bazilikos. Velykų rytą 11.25 val. bus transliuojamos Šv. Mišios iš Romos Šv. Petro aikštės. Iš karto po jų, 12.55 val. – Šv. Tėvo Benedikto XVI velykinis sveikinimas miestui ir pasauliui „Urbi et orbi“.

Ir pirmąją, ir antrąją Velykų dieną LTV netruks koncertų visiems skoniams: sekmadienį – „Folkšokas“ (16.45 val.), kuriame dalyvauja grupės „B‘Avarija”, „Biplan”, „Kastaneda”, „Kitava”, „Exem”, „Sadūnai”, „Žas”, dainininkai Edmundas Kučinskas, Deivis, Violeta Riaubiškytė, Žilvinas Žvagulis, Aistė Pilvelytė, Daina Bilevičiūtė, Loreta Sungailienė, Aleksandras Makejevas. Iš karto po „Folkšoko“, 18.40 val. – grupės „Tabasco“ ir draugų jubiliejinis dešimtmečio tikro garso koncertas. Dalyvauja Arina, Egidijus Sipavičius, Irena Starošaite, Žilvinas Žvagulis, Česlovas Gabalis ir kiti.

Iš šeštadienio į sekmadienį perkeltas „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“ (20.45 val.) Velykų vakarą sužėrės visomis pavasario spalvomis. Velykinėje laidoje susirungs keturios nuo projekto pradžios iškritusios poros. Viena iš jų liks, o trys paliks „Iššūkį“.

Pirmadienį, kovo 25 d. – dar du Lietuvos scenos grandų autoriniai koncertai: Egidijaus Sipavičiaus „Pėdsakas“ (15.35 val.) ir Virgio Stakėno „Radijolabas“ (19.15 val.). Pirmadienio vakarui – pirmąkart per LTV transliuojamas konkursas „Mis negalia“ (20.45 val.), kuriame dalyvaus merginos, judančios rankomis varomais vežimėliais, iš visos Lietuvos. Renginį ves Arūnas Valinskas. Kauno Karininkų ramovėje vyksiančiame konkurse bus renkamos ne tik „Mis negalia“, bet ir „Mis talentas“, „Mis foto“, „Mis publika“, „Mis elegancija“. Merginoms ir TV žiūrovams dainuos Inga Valinskienė, Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis ir Ovidijus Vyšniauskas.

Šventinę Velykų programą antradienį vainikuos velykinis meilės dainų koncertas „Pavasario žiedai“ (20.45 val.) Populiarius visų laikų šlagerius apie meilę primins geriausi visų laikų Lietuvos atlikėjai: Stasys Povilaitis, Nelly Paltinienė, Edmundas Kučinskas, Rosita Čivilytė, Egidijus Sipavičius, Rytis Cicinas, Birutė Dambrauskaitė, Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, Gytis Paškevičius, Ovidijus Vyšniauskas, Česlovas Gabalis ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją