Penkias valandas įprastai trunkanti Gerumo diena buvo pratęsta dviem valandomis dėl didžiulio žmonių gerumo. Renginio metu nuo didžiulio skambučių kiekio sutriko mobilusis ryšys ir kurį laiką pinigų buvo galima pervesti tik trumposiomis žinutėmis arba internetu. „Mes negalime atimti šanso paaukoti, tad buvo nutarta telemaratoną pratęsti", - jau po vidurnakčio kalbėjo Gerumo dienos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Milijonas litų į Gerumo dienos sąskaitą sukrito nepraėjus nė keturioms valandoms.

Manoma, kad jei ne tinklo gedimas, bendra suma būtų buvusi kur kas didesnė, nes vienu metu visai nebuvo įmanoma paaukoti skambinant.

Suaukoti pinigai bus skiriami didžiausiems Lietuvoje vėžio gydymo centrams - Vilniaus universiteto onkologijos institutui ir Kauno medicinos universiteto Onkologijos klinikai.

„Noriu padėkoti visiems Lietuvos žmonėms už jų gerumą. Ankstyva diagnostika su nauja, tikslia aparatūra padovanos ne vienam viltį gyventi", - sako VU onkologijos instituto Vėžio kontrolės ir profilaktikos centro vadovė Birutė Aleknavičienė.

Dabar VU onkologijos institutas labiausiai norėtų įsigyti mamografą, reikalingą tirti krūties vėžiui, nes senasis aparatas institute yra sugedęs. Krūties vėžys yra labiausiai paplitęs tarp moterų, kasdien šalyje trims moterims nustatomas vėžys. Be mamografo, institutui reikėtų kolonoskopo, echoskopo.

„Šis milijonas - tai investicija į mūsų pačių saugią ateitį ir savo pačių sveikatos priežiūrą. Negali žinoti, kada tau pačiam neprireiks to aparato, kuriam paaukojai", - sakė Lietuvos žmonių gerumo sujaudinta Rasa Jančiauskienė, onkologė chemoterapeutė iš Kauno medicinos universiteto Onkologijos klinikos.

Iš viso per šešias „Gerumo dienas" buvo paaukota per 6,3 milijono litų.

Prie „Gerumo dienos" prisijungė net 8 Lietuvos bankai

LNK ir didžiausi šalies bankai įdiegė sistemą, kuri leis paprastai, greitai ir patogiai aukoti artėjančiai Gerumo dienai. Elektroninės bankininkystės klientai savo bankų interneto puslapiuose ras nuorodą „Gerumo diena", kurią paspaudus bus galima paaukoti pinigų iš savo sąskaitos. Sistema pradės veikti jau kovo 5-ąją.

Šiemet prie LNK „Gerumo dienos" prisijungė net 8 Lietuos bankai - „DnB Nord" „Hansabankas", „Nordea", „Parex bankas", „Sampo" „SEB", „Šiaulių bankas" ir „Ūkio bankas".

Visuose bankuose mokėjimai į „Gerumo dienos" sąskaitas bus nemokami.

„Naudojantis elektroniniais pervedimais, aukos suma gali būti kur kas didesnė. Aukojimas tiesiai iš sąskaitos į sąskaitą kasmet vis populiarėja. Dar prieš keletą metų turėjome vos tris bankus, prisijungusius prie „Gerumo dienos". Dabar šiuo būdu aukojamos sumos skaičiuojamos dešimtimis tūkstančių", - sako viena „Gerumo dienos" vedėjų Rūta Mikelkevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją