LRT atstovai su „Lietuvos šokių dešimtuke" dalyvavusiu A. Bandžiumi kol kas jokių derybų neveda. Atvirkščiai – grasina sankcijomis. Kai teisininkas iškrito iš laidos dalyvių sąrašo, apie projektą jis žurnalistams išsakė savo nuomonę. Kadangi interviu buvo paruoštas be LRT sutikimo, televizija teisininkui atsiuntė raštą ir pareikalavo sumokėti 6 tūkst. litų už sutarties sąlygų pažeidimą.

Advokatas, kaip ir kiti šokių projekto dalyviai, su LRT buvo sudaręs sutartį, kurioje nurodyta, jog interviu šokių projekto dalyviai gali duoti tik turėdami laidos organizatorių leidimą.

„Man šis reikalavimas pasirodė labai keistas, nes iš projekto jau buvau iškritęs, pagaliau LRT pati nesilaikė sutarties sąlygų ir pakeitė rungimosi taisykles", - DELFI sakė A. Bandžius.

Nacionaliniam transliuotojui iškeltą civilinę bylą dėl laidos „Lietuvos šokių dešimtukas" rezultatų panaikinimo ketvirtadienį atvertęs Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Petras Kazys Smaliukas buvo priverstas atidėti teismo posėdį, nes į jį atvyko tik ieškovas, atsakovo atstovė bei trečiuoju atstovu patrauktas buvęs Prezidentūros kancleris Osvaldas Markevičius.

Byloje trečiaisiais asmenimis yra patraukti net 29 Lietuvoje gerai žinomi asmenys, dalyvavę šokių konkurse. Tačiau šešiems laidos dalyviams nepavyko įteikti šaukimų į posėdį, todėl teismas A. Bandžių įpareigojo apie gegužės 7-ąją numatytą bylos nagrinėjimą viešai pranešti viename šalies dienraščių.

Visi teismui atsiliepimus parašę šokėjai nesutinka su A. Bandžiaus reikalavimais ir mano, kad konkurso rezultatai neturėtų būti panaikinti.

Populiarios pramoginės laidos konkurso nelaimėjęs A. Bandžius įsitikinęs, kad LRT elgėsi nesąžiningai ir raštiškai neįspėjęs laidos dalyvių pakeitė taisykles.

Pasak teisininko, šokėjai iš anksto nebuvo informuoti, kad konkurse laimėtojų sėkmę lems ne tik skambinusiųjų žiūrovų, bet ir komisijos balsai. Apie ją dalyvio sutartyje nebuvo užsiminta nė žodžiu.

Gali būti, kad bylą nagrinėsiančiam teismui teks peržiūrėti laidų vaizdo įrašus – mat dar 2006-aisiais konkurso dalyvius vertino komisija ir ne vienoje laidoje kaip žiūrovas dalyvavęs A. Bandžius turėjo žinoti, jog dalyvių sėkmę lemia ne tik žiūrovų, bet ir komisijos balsai.

Advokatas taip pat siekė, kad teismas sustabdytų laidos filmavimus, kol byloje bus priimtas sprendimas. Tačiau teismas A. Bandžiaus prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo atmetė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją