Danielius Praspaliauskis jauniesiems atlikėjams pritars saksofonu, Skirmantas Sasnauskas – trombonu, Mindaugas Paulikas – gitara, Andrius Daugirdas – bosine gitara, Feliksas Zakrevskij – fortepijonu, Arvydas Vainius – mušamaisiais.

Kiekvieną sekmadienį nuo vasario 17 iki birželio 1 dienos LTV žiūrovams pasirodys jaunieji talentai nuo 3 iki 19 metų iš visos Lietuvos. Dėl teisės per televiziją pasirodyti visai Lietuvai jie turėjo įveikti 3 ankstesnius „Dainų dainelės“ etapus darželiuose ir mokyklose visuose Lietuvos miestuose ir apskrityse.

Jaunųjų atlikėjų profesionalumą kaip ir kasmet vertins komisija, vadovaujama maestro Virgilijaus Noreikos. Komisija nuspręs, kas bus vertas lipti į „Dainų dainelės“ laureatų sceną Kongresų rūmuose birželio 1 dieną.

Žiūrovai už labiausiai patikusį atlikėją galės balsuoti numeriu 1605 kiekvieną sekmadienį transliacijos metu ir valandą po jos. Daugiausia žiūrovų balsų surinkusiam solistui ar kolektyvui atiteks vertingas Lietuvos televizijos prizas. Gegužės pabaigoje konkursui pasibaigus ir susumavus balsavimo rezultatus, daugiausia žiūrovų simpatijų pelnę atlikėjai (iš kiekvienos amžiaus grupės po vieną) taip pat bus apdovanoti kelialapiu į finalą.

Kartas užauginęs, tradicija tapęs vaikų dainų konkursas rengiamas jau 18 kartą. Pirmąkart 1974-aisiais surengta „Dainų dainelė“ vyksta kas antrus metus. „Dainų dainelė“ į didžiąją sceną atvedė tokias žvaigždes kaip Vytautas Juozapaitis, Judita Leitaitė, Gintarė Skerytė, Sigutė Trimakaitė. Visi jie, kaip ir naujasis konkurso vedėjas Jurgis Brūzga pirmuosius sceninio gyvenimo žingsnius žengė „Dainų dainelėje“.

Pirmoji 2008 metų „Dainų dainelė“ – jau šį sekmadienį, vasario 17 dieną 11 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją