Kalbamės, kokius jausmus pašnekovas jaučia televizijai, kurioje tobulėjo, koks jo žvilgsnis į priekį.

Vedėte ne vieną „Eurovizijos“ atranką, „Lietuvos šokių dešimtukus“, dabar esate antrojo „Lietuvos dainų dešimtuko“ vedėjas. Ar nesinori išbandyti kitą laidų formatą?

Šių laidų formatai yra įdomūs, todėl tai rutina netampa. Aišku, kaip ir visiems šios planetos gyventojams, norisi pokyčių, tačiau ne visada patys esame galioje juos įgyvendinti.

Ar apsiribojate tik laidos vedėjo pareigomis, ar esate atsakingas ir už kitus darbus?

Kiekviena laida - komandinis darbas, todėl mūsų televizijoje mes dažnai susitinkame ir aptariame laidas. Kiekvienas esame susiskirstę kas už ką atsakingas, bet, atsiradus didesniam „nežinomųjų“ skaičiui, visi stengiamės talkinti vieni kitiems.

Kaip vyksta jūsų pasiruošimas tiesioginio eterio laidai?

Savaitės pirmoje pusėje gaunu laidos scenarijų, po to rengiu tekstus, dar vėliau pasitariu su kolegomis ir laidos dalyviais dėl kilusių klausimų, o tada - geras poilsis ir tiesioginis eteris. Aišku, prieš tai dar būna truputis scenos streso (nusijuokia).

Kaip jį įveikiate? Galbūt dabar lengviau nei ant scenos lipdavote pirmais kartais?

Scenos baimė buvo, yra ir bus. Forma kinta, bet rezultatas tas pats. Jei baisu, visada mintimis keliauju į gamtą.

Susidarė įspūdis, kad daug improvizuojate scenoje. Ar sunkiai to išmokote?

Televizijoje improvizacija - variklis. Mokiausi to ilgai ir nelengvai.

Prisiminkite netikėtą situaciją, nutikusią tiesioginio eterio metu.

Per „Lietuvos šokių dešimtuką“ gurkštelėjęs vandens, gerokai paspringau, o reikėjo kalbėti. Gerai, kad Laura išgelbėjo – iš pradžių pakalbėjo, po to - trinktelėjo (nusijuokia).

Ar po filmavimo peržiūrite įrašus, kaip sekėsi, analizuojate?

Ne visados, bet kai tik yra laiko, būtinai tą darau. Kaip ir daugelis žmonių, sau keliu didesnius reikalavimus nei kitiems, nes pradėti reikia nuo savęs, todėl įrašų peržiūra nėra tokia paprasta. Žinodamas savo minusus, juos labai greitai pastebi.

Kolegė Gabrielė Bartkutė dažnai guodžia nuliūdusius dalyvius. Kodėl jūs to niekada nedarote? Greičiau priešingai – šiek tiek „pasikandžiojate“.

Projektas projektui nelygus, todėl viename būna vienaip, kitame - kitaip. Konkrečiai kalbant apie „Euroviziją“, tai noriu pabrėžti, kad sėkmę šiame konkurse pelnę dalyviai atstovaus šaliai, todėl daug geriau kritiką girdėti namuose, nes dideliame konkurse aštresni ir gamtos dėsniai.

Natūralu, kad tokios žiūrimos laidos kaip „Eurovizija“ ar „Lietuvos šokių dešimtukas“, susilaukia daug dėmesio ir tuo pačiu - kritikos...

Kritika privalo būti, priešingu atveju - nebus pažangos. Kritiką visada sunku priimti, todėl dažnai pirmoji reakcija būna blokuojanti, tačiau vėliau, išnagrinėjus situaciją, atsirenki, kuri kritika teisinga, kuri ne. Svarbiausia atsiminti, kad geriausias klientas - tas, kuris skundžiasi (statistiškai įrodyta, kad tokių yra ne daugiau nei 5 proc.), nes sužinai, ką gali pakeisti.

Po „Eurovizijos“ finalo ne mažai komentarų susilaukė vedėjų apranga. Ar visada jaučiatės savo kailyje, stilistų vienaip ar kitaip aprengtas?

Apranga įtakos turi, tačiau visi privalome dirbti tai, ką geriausiai išmanome. Patogiausiai jaučiuosi su elegantiška apranga, nesvarbu, ar klasikinio, ar modernaus stiliaus.

TV eteryje jus matėme su J. Šeduikyte, G. Bartkute, L. Imbrasiene. Gal galėtumėte pasakyti, ko išmokė darbas su šiomis vedėjomis?

Visos jos nuostabios, nes kiekviena turi be galo daug žavesio, drąsos ir elegancijos.

Kad scenoje susidarytų puikus duetas, ar svarbu su tuo žmogumi bendrauti ne tik darbo metu, jį pažinti?

Nebūtinai! Svarbiausia, kad būtų tos pačios vertybės bei sutaptų požiūris į darbą.

Ar toks, kokį jus matome scenoje (šmaikštus, žavingas), esate ir namuose?

Namie ir gyvenime esu ramaus būdo, nes šeima labiau vertina atsakomybę nei žavesį.

Buvote išrinktas simpatingiausiu TV vedėju, jus įtraukia į seksualiausių vyrų rinkimus. Ar malonus toks dėmesys?

Malonu, kai esi pastebimas, bet viskam turi būti saikas.

Retai jus sutiksi ir vakarėliuose, kuriuose mielai lankosi kiti laidų vedėjai...

Kelios priežastys (prioriteto tvarka): šeima, mokslai ir gamta.

Kokius jausmus jaučiate LRT televizijai, kurioje jau esate tiek metų?

Pačius geriausius, nes tai - vienintelė televizija Lietuvoje, kuri moko ir augina. Nuoširdus Ačiū visam LRT kolektyvui! Šių dienų tendencijos yra tokios, kad lengviau žmones perpirkti nei užsiauginti ar išmokyti dirbti, elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Ne tik TV, bet ir versle paprasčiau nupirkti tokį, kuris moka.

Kokie LRT tiesioginių laidų pokyčiai jus labiausiai žavi?

Techninės naujovės, kurios perkelia visą komandą į kitą lygį: darbas su naujoviškomis racijomis, televiziniais kranais, kurie kitaip dirba nei kameros, naujos scenos, naujos studijos. Tai domina ir žavi.

Esate vadinamas nepakeičiamuoju R. Vilkončiumi. Ne vienerius metus jus matome TV eteryje. Ar nemanote, kad laikas permainoms?

Pokyčiai skatina progresą, todėl nuolatos jų ieškau. Mokslai duoda nemenką įkvėpimo impulsą. Šiuo metu Vilniaus universitete pirmame magistrantūros kurse studijuoju tarptautinį verslą.

Ar galėtumėte gyventi be TV arba radijo eterio?

Anksčiau ar vėliau taip atsitiks, nes nepakeičiamų nėra, todėl į gyvenimą reikia žvelgti realistiškai ir atminti - yra pradžia, yra ir pabaiga.

Kokią sritį taip pat mielai pasinertumėte, kaip į televiziją?

Sritį, kuri susijusi su projektais, skirtais stiprinti mūsų šalies konkurencingumą tarptautinėje erdvėje. Plačiau nenoriu pasakoti, nes tai susiję su svajone - jeigu ją išduosiu, ji nebebus svajone. Galbūt ateityje taip ir bus kada nors... (nusišypso).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją