V.Romanovas partnerei dovanojo visą laimėjimą

Laimėję LNK realybės šou „Šok su žvaigžde!” milijonierius Vladimiras Romanovas su partnere Sandra Kniazevičiūte gavo ir pagrindinį 40 tūkst. litų prizą. Dar finalinėje studijoje aidint švilpimams, verslininkas savo dalį pažadėjo dovanoti šokių partnerei.

Atsivertus laisvąją enciklopediją internete „Vikipedija“, jau galima surasti milijonieriaus dosnumą patvirtinantį sakinį: „2007 metų gruodžio mėnesį V. Romanovas laimėjo šį realybės šou, o pagrindinį keturiasdešimties tūkstančių litų prizą paskyrė savo šokių partnerei“.

Tiesa, ši suma nėra tokia apvali, kaip gali pasirodyti. Lietuvoje prizai, laimėjimai ir dovanos apmokestinamos pajamų mokesčiu. Tik nuo šou organizatorių priklauso, ar visur skelbiama laimėjimo suma yra atskaičiavus mokesčius, ar ne. LNK buvo skelbiami laimėjimai neatskaičiavus mokesčių.

Kadangi pinigai S. Kniazevičiūtei bus pervesti šių metų sausį, jie bus apmokestinti 24 proc. mokesčiu. Iš viso laimėjimo porai lieka 30 tūkst. 400 Lt. Taigi, sumą padalinus į dvi dalis, nesunku paskaičiuoti, kad V. Romanovas S. Kniazevičiūtei dovanojo 15 tūkst. 200 Lt.

S.Kniazevičiūtė investuos į sportą

„Aš jam labai padėkojau – labai maloni staigmena iš jo pusės, - džiaugėsi milijonieriaus šokių partnerė. – Jis man pasakė: „Aš norėčiau, kad tu būtum laiminga ir tai - padėka už darbą, kurį dirbai“. Jam buvo malonu tai padaryti“.

Profesionali šokėja pasakojo ketinanti pinigus investuoti į sportą, juk įvairiausios pamokos pas garsius užsienio trenerius ir kelionės daug kainuoja.

„Kaip laimėjimas, dovana – didelė suma, bet, palyginus, kiek mes investuojame į sportą, tai – tik dalis metų biudžeto. Kas neturi rėmėjų, viską moka iš savo kišenės,“ – pasakojo ji.

Pasak S.Kniazevičiūtės, tenka ieškoti rėmėjų, bet dažniausiai jie į sportą žiūri kaip į meną, todėl individualiems šokėjams nėra lengva. Vaikų, suaugusių mokymas tampa vienu iš pragyvenimo šaltiniu.

Leo prizas tirpte ištirps

„Šok su žvaigžde!” antrosios vietos laimėtojai - Leonardas Pobedanoscevas ir Viktorija Kunauskaitė - taip pat buvo apdovanoti paguodos prizu – 10 tūkst. litų, tačiau atskaičiavus mokesčius, porai teks pasidalinti 7 tūkst. 600 Lt.

„Pinigai ištirps labai greitai, bet, tarkim, jie yra skirti kalnams. Sausio pabaigoje norėčiau su brangiąja savaitėlei dingti į Austriją“, - ironizavo jis.

„Lietuvos šokių dešimtukas“ - dosnesnis

To paties formato LTV realybės šou „Lietuvos šokių dešimtukas“ prizinis fondas buvo kiek dosnesnis trims nugalėtojų poroms. Pirmosios vietos laimėtojams šou skyrė 50 tūkst., antrosios – 20 tūkst., trečiosios – 10 tūkst. Lt.

LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis patvirtino, kad tai - sumos, kurias jie gaus „į rankas“.

Pagrindinio prizo laimėtoja Joana Bartaškienė, visus varžovus įveikusi su partneriu Deividu Meškausku, gavo 50 tūkst. Lt, tačiau tikina, kad ši suma nėra didelė: „Ką reiškia tie 25 tūkstančiai? Kad būtų 50 tūkst. – tai jaustųsi, bet aš ėjau ne dėl pinigų. Ne už „guzikus“ visą gyvenimą dirbau“.

13 tūkst. Lt išleidusi šiam projektui (suknelių siuvimui, kelionėms iš Kauno į Vilnių) moteris prisipažino, kad pirmiausia sugrąžins šią sumą į asmeninę sąskaitą. Taip pat ji pažadėjusi nupirkti dovanų anūkams.

„Jeigu pasiūlytų kokia firma nuolaidas, dar pasikeisčiau savo automobilį „Mazda 323“. Norėčiau naujo, ryškaus. Užrašyčiau ant jo „Šokis – jėga!”, - geros nuotaikos nestokojo moteris.

J.Bartaškienės partneris Deividas, su mylimąja Rūta Ščiogolevaite netrukus susilauksiantis pirmagimio, prisipažino apie išlaidas negalvojantis. „Pinigai yra banke ir gerai. Vaikas gims ir, be abejo, reikės daug išlaidų, tada ir bus matyti. Kur reikės, ten panaudosiu,“ – pasakojo jis.

Antrosios vietos laimėtojai Kęstutis Rimdžius ir Viktorija Engelgardt-Bajor pelnytą 20 tūkst. Lt prizą dalinsis į dvi dalis. Pasak stilisto, kol jis laimėtų pinigų neturi rankose, apie pirkinius negalvoja, tačiau tikrai žino, kad iš savo dalies partnerei ir jos vyrui Arturui Bajorui padovanos kelionę.

Anatolijus dalelę paaukos cerkvei

Didžiausiu laimėjimu iš visų realybės šou nugalėtojų gali pasidžiaugti 21 metų Anatolijus Oleinikas, laimėjęs LNK šou „Kelias į žvaigždes 3“ (KIŽ 3). Iš 100 tūkst. Lt prizo jam taip pat, kaip ir iš „Šok su žvaigžde!” laimėtojų, bus atskaičiuoti mokesčiai, tad liks 76 tūkst. Lt.

Prieš finalą paklaustas, kur investuotų didįjį prizą, Anatolijus ilgai negalvojęs atsakė, kad septintąją dalį prizo paaukotų Druskininkų cerkvei. Iš šio miesto kilęs vaikinas patikino, kad šios minties, laimėjęs „KIŽ 3“, neatsisakė. „Būtų geras darbas. Jausčiausi, kaip žmogus - ne šiaip laimėjau, bet dar ir kažką gero galėjau padaryti“, - kalbėjo vaikinas, anksčiau šioje cerkvėje dainavęs chorą.

Taip pat mąsto įsigyti profesionalią aparatūrą, kuri padėtų jam pačiam kurti muziką. Ketvirtus metus Vilniuje nuosavame dviejų kambarių bute gyvenantis vaikinas nepamiršta ir buities, kurią ketina šiek tiek pagerinti, pavyzdžiui, nusipirkti televizorių.

Priminę, kad prieš laimėjimą, jis buvo žadėjęs surengti „neblogą vakarėlį draugams su keliais nuliukais“, sulaukėme atsakymo: „Taip, būtinai! Spėju, vakarėlis bus Druskininkuose, bandysiu susikviesti visus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją