2003-2007 metais kurtas serialas „Merfio dėsnis“ sulaukė didžiulio pasisekimo Didžiojoje Britanijoje bei buvo daugybę kartų nominuotas IFTA apdovanojimams (Airijos kino ir televizijos apdovanojimai). Puikiai parinktų aktorių ir gero scenarijaus dėka, serialo kūrėjams pavyko sukurti intriguojančią kriminalinę dramą, pelniusią žiūrovų ir kritikų simpatijas.

Pagrindinį serialo vaidmenį sukūrė aktorius Jamesas Nesbittas. Lietuvos žiūrovams šis aktorius turėtų būtų pažįstamas iš režisieriaus Paulo Greengrasso filmo „Kruvinasis sekmadienis“. Šis filmas gavo daugybę pasaulinių apdovanojimų, tarp kurių - Berlyno kino festivalio „Auksinis lokys“ bei geriausio aktoriaus nominacija BAFTA apdovanojimuose. Šiais metais Jamesas Nesbittas yra nominuotas „Auksinio gaublio“ apdovanojimui, kaip geriausias TV serialo aktorius - už daktaro Tomo Jackmano vaidmenį seriale „Džekilas“.

Seriale „Merfio dėsnis“ Jamesas Nesbittas suvaidino sumanų detektyvą Tomį Merfį, kuris kiekvieną dieną rizikuoja gyvybe, atskleisdamas kraupiausius nusikaltimus ir demaskuodamas pavojingiausius nusikaltėlius, tarp kurių – tikri kriminalinio pasaulio autoritetai. Jį slegia tamsi praeitis ir psichologinės problemos.

Tolimesnė Tomio Merfio karjera policijoje pakimba ant plauko. Tačiau į šį reikalą įsikiša Tomio viršininkas ir patiki detektyvui labai pavojingą ir slaptą užduotį. Merfiui įsakoma įsiskverbti į nusikalstamos grupuotės gretas, kuri jau kuris laikas siautėja Londono gatvėse ir vykdo ginkluotus apiplėšimus. Visų pirma, detektyvas turi įsiteikti negailestingam mafijos bosui bei sužavėti jo pagalbininkę Eni. Palaipsniui Merfis įsitraukią į pavojingą nusikaltėlių susivienijimą, o jo gyvybei gresiantis pavojus didėja su lyg kiekviena akimirka. Tuo pat metu detektyvas supranta, kad nėra abejingas Eni, kuri visai nėra tokia, kaip atrodo iš pradžių...

Išskirtinė, net pusantros valandos truksianti pirmoji šio serialo serija, „Balticum TV“ eteryje jau šį šeštadienį 18.15 val. Viso žiūrovų laukia 23 intriguojančios “Merfio dėsnio” dalys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją