Nė nepajutome, kaip praskriejo trys Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metai. Per tą laiką ji išsiplėtė į dar dvi šalis, privilegijuotųjų klubo narių skaičių padidindama iki 27. Kaip šiame klube dabar jaučiasi senosios narės, ir kur turėtų baigtis Europos Sąjungos plėtra? Kaip išsiplėtusioje Europoje jaučiasi Lietuva, ką mes galime duoti ir ką gauname mainais?

Apie Europos ateitį, ne tik politinio, bet ir ekonominio, kultūrinio ES gyvenimo perspektyvas „EksprESo LT“ studijoje ketvirtadienį nuomonėmis keisis europarlamentaras Justas Paleckis, Europos Komisijos atstovybės vadovas Lietuvoje Kęstutis Sadauskas ir žurnalistė Laima Lavaste. Išgirsime ir paprastų europiečių nuomones – vox populi iš įvairių Europos miestų.

Tai jau 50-oji „EksprESo LT“ laida. 2007-ųjų sausį prasidėjęs projektas, be ketvirtadieniais transliuotos laidos, dar rengė specialius reportažus LTV informacinei pramoginei laidai „Labas rytas“ bei vienintelei Lietuvoje ekonominės publicistikos laidai „Pinigų karta“. „EksprESo LT“ komanda per 12 mėnesių aplankė 26 ES šalis ir parengė apie pusantro šimto reportažų „EksprESui LT“, 49 pasakojimus „Pinigų kartai“ ir 248 reportažus „Labam rytui“.

Saldūs „EkspreESo LT“ derliaus vaisiai – jau šį ketvirtadienį, gruodžio 27 dieną 19.35 val. per Lietuvos televiziją. Vaisius raškys Andrius Tapinas ir Eglė Vaičytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją