Didžiausia šou žvaigždė – R.Ščiogolevaitė

Vasario mėnesio daugelis žiūrovų nekantriai lauks vien dėl fakto, kad viename duetų išvysime šiuo metu besilaukiančią dainininkę Rūtą Ščiogolevaitę. Prasidėjus „Lietuvos dainų dešimtukui“ ji jau sūpuos savo atžalą. Jai į porą stos buvęs „Naktinių personų“ muzikantas, o šiuo metu geriau žinomas kaip šou verslo atstovas Aras Vėberis.

Taip pat jau aišku, kad kartu uždainuos Kauno verslininkė Inga Budrienė bei „dangietis“ Jonas.

Kol kas projekto prodiuserė Indrė Ciesiūnienė, paskatinusi puse Lietuvos šokti su kitu projektu „Lietuvos šokių dešimtukas“, neskuba atskleisti, kaip susiporuos likusios dešimt profesionalių atlikėjų ir tiek pat scenoje nedainuojančių, tačiau save išbandyti išdrįsiančių žinomų žmonių.

Nors dar surinkta ne visa projekto dalyvių grupė, tačiau žinoma dauguma jų. Neprofesionalių dainininkų gretose šį kartą puikuosis dauguma aktorių. Išvysime Larisą Kalpokaitę, „Nekviestoje meilėje“ suvaidinusią Angeliną Baronienę, buvusią LNK „Dviračio žinių“ vedėją Kristiną Savickytę-Damanskienę, jauną ir energingą kino aktorių Juozą Gaižauską bei Jaunimo teatro aktorių Vidą Petkevičių.

Įdomu, kaip teks suderinti „Labo ryto“ vedėjos ir dainininkės pareigas žurnalistei Živilei Vaškytei, nes nuo vasario laidoje eteryje išvysime ir ją, taip pat – žvaigždžių kirpėja vadinamą Liną Žvirblytę.

Pastariesiems, neprofesionaliems atlikėjams, talkins būrys profesionalų - Povilas Meškėla, Janina Miščiukaitė, atlikėja Eva, Vladas Kovaliovas, Ramūnas Difartas iš grupės „Dream“, Jurgis Bruzga bei Rasa Kaušiūtė.

Be dešimt žinomų, savo laimę išbandys ir penkios, kaip I.Ciesiūnienė sako, „avantiūristų“ poros, kurias sudarys šou versle nežinomi žmonės.

Vėl džiugins tos pačios asmenybės

Prie vertinimo komisijos stalo vėl sės tie patys, jau pirmajame šou pakrikštyti komisijos nariai. Pasak I.Ciesiūnienės, yra tikimybė, kad garbingosios komisijos pirmininku vėl taps didelių žiūrovų simpatijų ir antipatijų susilaukęs Vytenis Pauliukaitis.

Ateinančiame šou išvysime jau nebe tris vedėjus, tačiau vėl galėsime džiaugtis Rolando Vilkončiaus iškalba bei šmaikštumu.

Svarstoma, kas taps jo partnere. Kol kas kaip vieną iš galimybių prodiuserė paminėjo šiuo metu su R.Vilkončiumi „Šokių dešimtuką“ vedančią Laurą Imbrasienę. „Tam tikrose vietose jai, kaip vedėjai, reikia pasitempti. Jeigu jai pavyks pasiekti tokių rezultatų per pora mėnesių, tuomet – gerai“, - pasakojo ji.

Repertuaras – pasaulio hitai lietuvių kalba

Pasak I.Ciesiūnienės, tie patys muzikantai dainuos tas pačias dainas ir taip pat jie turi teisę pasirinkti norimas 4-6 dainas.

„Turės būti du šlageriai, du hitai, rokenrolas ir džiazo klasika vadinamas svingas. Tai gali būti hitai, baladės ir šlageriai. Kai kurie pasirenka ir naujesnes dainas, bet koncepcija yra tokia, kad dainos turi būti girdėtos tikrai visiems,“ – pasakojo projekto prodiuserė.

Tiems, kurie tikisi garsiausias atlikėjų dainas, šlagerius išgirsti originalo kalba, gali nusivilti. Dauguma šou dalyvių atliekamų dainų bus išverstos į lietuvių kalbą, tiesa aranžuotė išliks originali.

„Lietuviams reikia dainuoti lietuviškai. Neišvengiamai susidursime su tokiom angliškom dainom, pavyzdžiui, grupės „ABBA“, „The beatles“ kurių negalima versti į jokią kalbą, tai yra uždrausta, - pasakojo I.Ciesiūnienė. – Bet ką galim, tą versime. Gal ieškosime kompromiso vieną posmą ar priedainį padainuoti originalo kalba“.

Vengs šou elementų

Prodiuserė akcentavo, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas dainos atlikimui ir bus vengiama per daug šou elementų, kurie užgožtų svarbiausią dalyką.

„Tikrai reikės mesti iš galvos svajones išsitraukti pistoletus ir šaudyti, vaidinant gangsterius. Pernai buvo tam tikrų šou elementų, bet tai neturi būti visiška vaidyba. Gali žmogus dainuoti su peruku, bet tai negali būti neskoninga. Kažkokios atributikos naudoti neleisime,“ – kalbėjo ji.

Kaip ir praėjusiame „Lietuvos dainų dešimtuke“, gros profesionali, džiazuojanti LRT grupė, kurią projektui specialiai subūrė pianistas Dainius Pulauskas.

Kad šou neužsitęstų, šį kartą bus atsisakyta atsakomojo dalyvių žodžio po komisijos vertinimo. Iškris pora, surinkusi mažiausiai balų, kuri mėnesio pabaigoje galės pakartoti savo pasirodymą.

„Lietuvos dainų dešimtukas“ persikels į erdvesnę – didžiąją LTV studiją, kur šiuo metu vyksta „Šokių dešimtukas“. Šou kūrėjai žada kitas dekoracijas, didesnė sceną, didesnę auditoriją.

„Lietuvos dainų dešimtuko“ repeticijos prasidės jau sausio mėnesį, šou startuos vasarį, o baigsis gegužės pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją