BBC nugalėjo geriausio aktoriaus (Jimas Broadbent „The Street“), geriausios dramos („The Street“) ir geriausios komedijos nominacijose („Little Britain Abroad“).

Geriausios meno laidos nominacijoje nugalėjo Simono Schama laida apie baroko skulptorių „Power of Art: Bernini“.

Geriausios dokumentikos kategorijoje laurai atiteko Stepheno Fry darbui „The Secret Life of the Manic Depressive“, o „How Do You Solve A Problem Like Maria?“ laimėjo geriausios iš anksto nesurežisuotos/neparašytos pramoginės laidos kategorijoje.

Vienintelis iš britams tekusių apdovanojimų, nepriklausantis BBC, atiteko televizijos kanalui „More4“ už dokumentinę juostą „Death of a President“.

Ceremonijos metu garbės apdovanojimą už veiklą televizijoje gavo buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore‘as.

S. Fry sakė: „Šiandiena mums sėkmingas vakaras. Mums pasisekė, kad turime tokią įstaigą – BBC – ir ji padeda jau ne vienai žmonių kartai“.

J. Broadbentas savo apdovanojimą pasidalino su olandų aktoriumi Pierre Bokma. Aktorė Victoria Wood taip pat buvo nominuota už savo vaidmenį dramoje „Housewife, 49“, tačiau apdovanojimas atiteko prancūzei Muriel Robin.

Kasmetinėje ceremonijoje, vykusioje „Hilton New York“ viešbutyje, pagerbiamos televizijos laidos, sukurtos už JAV ribų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją