Vertina organizatoriai, nemėgsta dalyviai

Prieš dvejus metus realybės dokumentikoje „Kelias į žvaigždes” antrą vietą laimėjusi Vilija pastaruoju metu dingo ir iš televizijos ekranų, ir iš laikraščių puslapių. Vis dėlto ją radome – merginos duomenis, kontaktus ir ją pristatančias dainų įrašų versijas netikėtai aptikome naujo Latvijos realybės šou „Hello, Jūrmala” internetiniame puslapyje.

Lee pseudonimu pasivadinusi populiari Lietuvos atlikėja latvių tinklalapyje pristatoma kaip tvirtas riešutėlis, drąsi, vyrams žavinga mergina nežabotu charakteriu, teigianti, kad čia atvyko ne šiaip pakvailioti, o dainuoti.

Kitų projekto dalyvių pasakojimu, Lee (V.Matačiūnaitė) su niekuo nebendrauja, yra užsidariusi, todėl už jos nugaros nuolat vyksta kitų šalių dalyvių apkalbos ir intrigos. Visi tiesiog šokiruoti tokiu lietuvės elgesiu.

Taisyklės - kaip Lietuvoje

Jūrmaloje, kino studijoje „Cinevila”, vykstančiame realybės šou – 14 dalyvių iš įvairių Europos šalių. „Hello, Jūrmala” žaidimo taisyklės panašios į daugelio įprastų muzikinių realybės dramų – ir Lietuvoje, ir užsienio šalyse.

Kiekvieną savaitę dalyviai ruošiasi savaitgalio koncertui, kuriame kaskart pristato naujas dainas. Žinomi pramogų verslo atstovai kasdien dalyviams pateikia vis naujų ir neįprastų užduočių, kurios paįvairina kasdienybę ir suteikia šiems tam tikrų privilegijų.

Penktadieniais per TV5 televizijos kanalą tiesiogiai vykstančio koncerto metu daugiausia žiūrovų balsų sulaukęs atlikėjas patenka į finalo koncertą, kuris įvyks liepos 27 dieną salėje „Dzintars”, tuo tarpu mažiausiai tą vakarą nusipelnęs atlikėjas palieka realybės dokumentiką „Hello, Jūrmala” visam laikui.

Pretenduoja ir Soliaris

Jau dabar projekto „Hello, Jūrmala” patalpose muzikines programas rengia dvylika dalyvių, tarp kurių – Vilija. Kandidatų sarašuose dienraštis L.T. aptiko ir „Dangaus 2” dalyvio Soliario nuotrauką su pristatoma anketa.

Šiuo metu atlikėjo vadybininkai tik derasi su „Hello, Jūrmala“ organizatoriais, tačiau Soliaris su artimiausiais draugais jau švenčia išleistuves iš gimtosios šalies.

„Soliario dalyvavimas dar nėra visiškai aiškus – jiems jo reikėjo labiau nei mes prašėmės, – apie savo auklėtinį dienraščiui L.T. pasakojo Soliario vadybininkas Vilius Survila. – Jis nori ten dalyvauti, jis nori visur, kur galima nors kiek tobulėti. Soliaris trokšta tobulinti savo vokalo sugebėjimus, juolab kad šis latvių šou yra aukštėlesnio lygio už tuos, kurie vyksta Lietuvoje.“

Pasak V.Survilos, jau šios savaitės pabaigoje turėtų paaiškėti, ar Soliaris turės galimybę dainuoti Jūrmaloje.

LNK muzikos prodiuserio ir V.Matačiūnaitės vadybininko Modesto Karnaševičiaus teigimu, buvusi „kelietė” turi visas teises ir palaiminimą dalyvauti Latvijos realybės šou. „Daug atlikėjų dabar išvažiuoja į užsienio šalis ir tai normalu. Džiugu, kad Vilija plaukia į gilesnius tarptautinius muzikos vandenis”, – dienraščiui L.T. tikino M.Karnaševičius.