Be abejo, tai filmas tuo pačiu, kaip ir daina, pavadinimu: „Auksinė akis“ (1995 m.). Septynioliktoji „Bondiados“ serija ir pirmoji, kurioje pasirodė Pierce‘as Brosnanas – garsiausias visų laikų airis, kurį žurnalas „People“ buvo išrinkęs seksualiausiu pasaulio vyru.

Pierce‘as. Brosnanas yra ir liekniausias, ir apkūniausias Jamesas Bondas. Pirmajame filme („Auksinė akis“) 1,87 m ūgio aktorius svėrė 74, o paskutiniajame („Pasveikink mirtį kitą dieną“, 2002 m.) – jau 96 kg. Gal todėl fimas ir tapo jam paskutiniu?

Brosnano pajamos už Agento 007 darbą augo dar įspūdingiau, negu svoris: už „Auksinę akį“ jis susišlavė 4 milijonus dolerių, už „Pasveikink mirtį...“ – keturiskart daugiau.

Brosnanas stiprus ir vyriškas ne tik vaidindamas Jamesą Bondą. Ištvermės jam netrūksta ir gyvenime.Gimęs 1953-aisiais Airijoje, dar kūdikystėje patyrė tėvų skyrybas. Vėtytas ir mėtytas tarp senelių ir giminaičių, vėliau prisiglaudė pas į Angliją išvykusią motiną ir patėvį. Būdamas paaugliu pabėgo iš namų ir pateko į cirką, kur tapo ugnies rijiku. Vėliau – teatras, kinas ir beveik netyčia – Holivudas.

Kalbama, kad vaidmenį „Auksinėje akyje“ Pierce‘as gavo žmonos, aktorės Cassandros Harris dėka. Vėliau, 1991-ųjų pabaigoje, praėjus dienai po 11-ųjų vestuvių metinių, Cassandra mirė nuo vėžio ant Pierce‘o rankų. Pirece‘ui liko vienas bendras jųdviejų vaikas ir dar du Cassandros iš jos ankstesniosios santuokos. Antrąkart jis vedė tik praėjus dešimtmečiui po Cassandros mirties.

Pierce‘as niekada neslėpė to, ką jam reiškė Cassandra: „Cassie dėka aš tapau tokiu, koks esu, tapau aktoriumi, tapau tėvu. Ji visiems laikams išliks neatskiriama mano esaties dalis“.

Brosnano asmeniniame gyvenime netrūksta „bondiškų“ sutapimų. Pirmasis jo gyvenime matytas filmas buvo „Aukspirštis“ – trečiasis filmas apie Agentą 007 (vėliau Brosnanas prisipažins, kad Jameso Bondo geriau už Seaną Connery turbūt nieks nesuvaidins). Antrasis sutapimas savotiškai lemtingas. Tą dieną, kai mirė romano apie Agentą autorius Ianas Flemingas, Pierce‘as Brosnanas tik pakilo gyvenimui: būdamas 11-os, tądien jis skrido iš Airijos į Angliją pas naują šeimą sukūrusią mamą. Vargana vaikystė liko užmaršty.

Brosnanas buvo tas, kuris prikėlė Bondą antram gyvenimui. „Auksinėje akyje“ jis pasirodė tuomet, kai jau buvo pradėta kalbėti apie „Bondiados“ krizę. Brosnano charizma suveikė: vos pasirodęs, filmas sumušė visus žiūrimumo ir pelningumo rekordus.

60 mln. dolerių kainavusi „Auksinė akis“ pristatė ne tik naują Bondą, bet ir superefektus. Triukų čia dar daugiau ir jie dar įspūdingesni (Jamesas įšoks net į skrendantį lėktuvą). Priešai – negailestinga rusų mafija ir korumpuoti generolai. Desertui – gražiausios pasaulio moterys (pavyzdžiui, lenkų aktorė Izabella Scorupco). Kas gali būti geriau sekmadienio vakarą?

„Auksinė akis“ – sekmadienį, spalio 14 dieną „Bondiados“ laiku – lygiai devintą vakare per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją