„Garbės kuopa” pasakoja dviejų jaunuolių istoriją: kaunietį Deividą Gašką ir panevėžietį Tadą Krasauską. Abiems vaikinams už muštynes gresia nemalonumai. Norėdami jų išvengti, vaikinai eina tarnauti į kariuomenę.

Serialo žiūrovų kiekvienoje serijoje laukia vis nauja istorija, įspūdingi įvykiai: pradedant II pasaulio karo laikų bombos sprogimu Vilniaus centre, baigiant taikos palaikymo misija Kosove ir kruvinu susidūrimu su tarptautiniais teroristais, siekiančiais sukelti branduolinę ir cheminę katastrofą.

Tokie naujojo 16 dalių filmo siužeto vingiai masins televizijos žiūrovus daugiau sužinoti apie mūsų kariuomenės gyvenimą. Siekiant tikslumo ir tikroviškumo filmo kūrėjams nuolatos patarinėjo kariuomenės konsultantai.

Nors filmas nėra dokumentinis, tačiau tiksliai perteikiantis kareivių vertybes, tikslus, charakterius ir mentalitetą. Serialo pristatyme dalyvavęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus prisipažino iš pradžių skeptiškai žvelgęs į tokio filmo sumanymą, tačiau pamatęs pirmąją seriją savo nuomonę pakeitė.

Filme vaidina ypatingai ryškus aktorių kolektyvas: ir naujosios Lietuvos kino žvaigždės, ir pripažinti grandai. Aktorių komandoje – Audrius Bružas, Ramūnas Cicėnas, Nelė Savičenko, Rimantas Bagdzevičius, Gediminas Storpirštis, Giedrius Savickas, Jurgis Damaševičius, Algirdas Gradauskas, Eglė Piličiauskaitė, Ineta Stasiulytė, Agnė Šataitė.

Serialo pristatyme buvo galima ne tik pačias tikriausias kareiviškas lovas išbandyti, bet karo medikai buvo pasiruošę kiekvienam norinčiam ir pulsą pamatuoti, ir pirmąją pagalbą suteikti.

Premjeros svečius netikėtai nustebino į Krašto apsaugos ministerijos reprezentacinę salę įsiveržę išminuotojų komandos nariai, kurie, gavę tariamą pranešimą apie pavojų, skubiai evakavo žmones. Po improvizuotos evakuacijos svečiai kėlė taures už sėkmingą filmo pristatymą ir teigiamą įvertinimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją