Iki jo agentu „dirbo“ škotas Seanas Connery ir australas George‘as Lazenby. Po jo Bondo estafetę Lietuvos televizijoje perims Timothy Daltonas ir Pierce‘as Brosnanas, rašo LRT.

„Žvilgsnis į žmogžudystę“ – jau keturioliktasis filmas apie Jamesą Bondą, kurį rodo Lietuvos televizija. Besifilmuodamas jame, beje, Moore‘as atšventė 57-erius ir iki šiol yra vyriausias Jamesas Bondas. Už pirmąjį Bondą – Seaną Connerį jis vyresnis trejais metais (77-eri S. Connery sukako rugpjūtį).

S. Connery – tikriausiai vienintelis, galintis prilygti Moore‘ui. Bondiadoje abu jie pasirodė po septynis kartus.

Pirmąkart kaip Bondas Moore‘as pasirodė 1973-aisiais, suvaidinęs „Gyvenk ir leisk mirti“ (Live and Let Die). Paskutinįsyk – 1985-aisiais jau minėtame „Žvilgsnyje į žmogžudystę“. Po to dar buvo daug: prostatos vėžio operacija, karalienės suteiktas riterio titulas, ketvirtoji santuoka, UNESCO geros valios ambasadoriaus įgaliojimai...

Policininko sūnus, keturių moterų vyras, trijų vaikų tėvas. Vaikų teisių gynėjęs, prisipažinęs, jog vaikystėje pats patyrė prievartą. Artimas danų karališkosios šeimos, sero Eltono Johno, šviesios atminties Peterio Ustinovo draugas. Britas, laisvai kalbantis itališkai... – ar rasime spalvingesnę asmenybę tarp visų bondų?

Spalio 14-ąją Rogeriui Moore‘ui sukanka 80. Sekmadienį, žiūrėdama paskutinįjį jo Bondą, Lietuvos televizija kartu su visais Bondo gerbėjais į jo sveikatą kelia, kaip ir priklauso, martinio ir degtinės kokteilį – suplaktą, nesumaišytą! – tokį, kokį mėgdavo Bondas.

Bondiada per LTV tęsiasi. Bondiškiausiu paros metu – sekmadieniais devintą vakare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją