Naujos ir nematytos “Sopranų” serijos sugrįžta į LNK eterį tam, kad atsisveikintų visiems laikams. Serialo užsakovai ir TV kanalo HBO vadovai ilgai įkalbinėjo jo autorius likti ekranuose dar kurį laiką, buvo aptarinėjamos siužetinės linijas, kurias nesunkiai būtų galima tęsti, bet serialo sumanytojas Davidas Chase’as nutarė, kad metas viską baigti. Ir tai jis padarė per 9 serijas, kuriose Tonis su kompanija atsisveikins grynai sopranišku stiliumi.

Prieš dešimt metų HBO nusipirko „Sopranų“ scenarijų, bet niekas – nei Davidas Chase‘as, nei pagrindinis aktorius Jamesas Gandolfinis, nei kas nors iš kūrybinės grupės – netikėjo, kad serialas kada nors bus sukurtas. Dabar tokie žurnalai kaip „Vanity Fair“ „Sopranus“ vadina ko gero didžiausiu šių dienų pop kultūros šedevru.

Prestižiškiausias TV pasaulyje „Emmy“ apdovanojimas vainikavo kokybiškai naują, istorinį žingsnį TV serialų istorijoje. Savo dramaturgija ir stilistika serialo autorius Davidas Chase’as ir jo sukurtieji nepakartojami personažai - Tonis Soprano su savo didele ir pakrikusia šeima bei “atliekų verslo” partneriais ir konkurentais madas televizijoje diktavo beveik 7 metus.

Per savo gyvavimo istoriją “Sopranai” pelnė net 5 „Aukso gaublius“ ir dar 75 kitus apdovanojimus bei buvo beveik 200 kartų nominuoti įvairaus lygio TV apdovanojimams.

Apdovanojimo atsiimti į sceną išėjusi “Sopranų” aktorių ir kūrėjų komanda buvo sutikta salės plojimais stovint. 61 metų serialo sumanytojas ir kūrėjas Davidas Chase’as lygiai prieš 10 metų pasiūlęs “Sopranus” televizijai ir labai sunkiai “prastūmęs” mafijinio serialo apie žmonių tarpusavio santykius idėją, sukūrė visas 86 “Sopranų” serijas. Dabar jos jau aukso raidėmis įrašytos į TV istoriją.

Paskutinis kultinio ir jau chrestomatiniu tapusio serialo sezonas geriausio draminio serialo kategorijoje nugalėjo serialus “Herojus” ir “Daktaras Hausas”.

„Sopranai. Mafijos kronikos“ – sekmadieniais 23.30 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją