Aikštingi, elegantiški, arogantiški, įsimylėję konkurso dalyviai

16 šalių šiemet nusprendė išbandyti savo jėgas pirmajame šokių konkurse, taip įrašydami savo vardus į renginio istoriją. Visi jie pasiruošę laimėti, tačiau ar visi tokie stiprūs?

Kai kuriuos iš dalyvaujančių šokio partnerių sieja ar netgi siejo artimesni ryšiai nei judesys aikštelėje. Vieni jų - Jungtinės Karalystės atstovai - Brendan Cole ir Camilla Dallerup.

Kažkada pamilę vienas kitą, dabar kalbama, kad jie negali žiūrėti vienas į kitą ir tik dėl šio konkurso sutiko paskutinį kartą pasirodyti poroje kaip šokio partneriai. Tuo tarpu beveik visus dalyvius pagrinde sieja tik draugystė, kuri tęsiasi ir po šokio. Taigi, jų 16 ir jie visi skirtingi. Tačiau kokie jie?

Austrija - Kelly ir Andy Kainzas: Austrijoje kalbama, kad jiedu sudrebina daugelio širdis savo pasadobliu, kupinu nacionalinių motyvų. Kelly ir Andy ne tik kad šoka jau 10 metų kartu, tačiau jie abu yra ir sutuoktiniai. Matyt reikėtų tik spėlioti, koks įspūdingas tas pirmas šokis turėjo būti? Kelly pagal pilietybę yra britė ir kažkada jai teko proga laimėti kelis iš pasirodymų britiškajame televizijos šou “Šokant su žvaigždėmis” (“Dancing with the Stars”). Deje, tačiau Kelly nesugebėjo laimėti pačio pirmojo televizijos šou, mat jį laimėjo sužadėtinis Andy.

Danija – Mette Skou Elkjaer ir Davidas Kimas Ehlersas Jorgensenas: Tai - jauniausia pora šiame šokių konkurse. Abiems - po 19 metų, šoka nuo mažens. Apdovanoti ir pelnę daugelio palankumą Mette ir David tikisi, jog tai priedas prie galimo laimėjimo Eurovizijos šokių konkurse. Ši pora šoka labai įvairius šokius. Nuo Latino iki baleto.

Suomija – Jussi Vaananenas ir Katja Koukkula: Abu jie yra profesionalūs šokėjai ir jau beveik 20 metų šoka Latino ritmu, tačiau kas kart patobulina savo judesius pridėdami klasikos ir džiazo šokio. 2005-aisiais sustabdę savo karjerą Jussi ir Katja ėmė mokyti kitus profesionalių šokių, dalyvavo įvairiuose televizijos mokomuosiuose projektuose. Jie teigia, jog malonu perduoti profesionalią savo patirtį norintiems išmokti šokti.

Vokietija – Wolke Hegenbarth ir Oliveris Seefeldtas: Wolke šokis nėra pagrindinis užsiėmimas, ji yra populiari televizijos ir kino aktorė. Nieko nuostabaus, jog su savo partneriu Oliveriu jai pavykdavo laimėti daugelį konkursų, mat Oliver yra vienas geriausių Vokietijos šokėjų. Tiesa, bei tuo pačiu ir profesionalas virėjas.

Graikija - Rania Koliou ir Spyros Pavlidesas: Šokis, neabejotinai graikų šokėjo Spyros kraujyje. Tėvai kažkada būdami profesionalais jį to mokė jau nuo 6 metų. Raudonplaukė partnerė Rania šoka tik 6 metus, tada iškeitusi tinklinio sportą į šokius. Abu jie pasižymi išskirtiniais kostiumais, bei pasirodymais.

Airija – Nicola Byrne ir Mickas Doneganas: Kalbama, kad tradiciniai airiški šokiai sugrįžta į Euroviziją! Kažkada jie buvo vieni pagrindinių šokėjų garsiausioje Aurijos šokių grupėje “Riverdance”. Jie abu žada sujaudinti Europos žiūrovus savo judesiais ir taip laimėti daugiau balsų.

Lietuva – Gintaras Svistunavičius ir Gabrielė Valiukaitė: Kitaip minimi kaip lietuviškos Latino žvaigždės. Šokio partneriais tapo 2000 metais. Abu jie yra šokio studijos “Sukurys” šokėjai ir treneriai. Šokio aikštelėje kupi pasitikėjimo savimi bandys tapti pirmaisiais nugalėjusiais Eurovizijos šokių konkursą Londone.

Olandija – Redmondas Valkas ir Alexandra Matteman: Tarsi Holivudo paliestas dalyvių šokis bus pristatytas konkurse. Pora pasivadinusi “Redlex“ vardu susipažino vos išsiskyrę su prieš tai buvusiais šokio partneriais. Susižavėję vienas kito disciplina, entuziazmu ir aistra. Tai, matyt, sėkminga formulė, mat olandai išrinko būtent “Redlex” atstovauti šokių konkurse.

Lenkija – Katarzyna Cichopek ir Marcin Hakiel: Abu užvaldyti šokio aistros, abu siekė būti geriausiais. Marcin nuo pat vaikystės svajojo būti panašus į Patrick Swaize vaidinusį filme “Purvinas šokis” (“Dirty Dancing”). Tuo tarpu Katarzyna Lenkijoje žinoma ne tik kaip talentinga šokėja, bet ir kaip viena populiariausių televizijos aktorių.

Portugalija – Sonia Araujo ir Ricardo Silva: Jiems nėra baimės šokti prieš milijoninę auditoriją, mat abu pripratę prie TV kamerų. Savo šalyje Sonia ir Ricardo yra garsūs televizijos laidų vedėjai.

Rusija – Maria Sittel ir Vladislavas Botodinovas: Maria yra apdovanota kaip geriausia naujienų laidų vedėja. Dėl tokio darbo repetuoti su savo šokių partneriu Vladislav tenka dažniausiai naktimis. Daugelis kalba, jog tai itin stipri ir idomi pora šių metų konkurse.

Ispanija – Amagoya Benllock ir Abrahamas Martinezas: Abu kaip partneriai šoka tik metus, tačiau jau spėjo tapti Valencijos čempionais. Abraham įkvėptas aistros šokiui jau planuoja įkurti savo šokių mokyklą. Ispanai nusprende, kad pora yra tinkamiausia atstovauti šalį šokių konkursę viliasi, jog šokėjai neabejotinai parveš laimėjimą iš Londono.

Švedija – Cecilia Ehrling ir Martinas Lidbergas: Šis konkursas pasirodo domina ne tik profesionalus savos srities specialistus, tačiau ir Kovų be taisyklių meistrus. Martin yra kovotojas ir tik šiemet pirmą kartą išbandė profesionalius šokius Švedijoje organizuotame šokių konkurse. Pasirodo, pora po aistringų šokių tapo tokie artimi, jog dabar gyvena kartu Stokholme.

Šveicarija – Denise Biellmann ir Svenas Ninnemannas: Jau nebe pirmą kartą laimėjimais besidžiaugianti Denise yra profesionali čiuožėja ir sportininkė. Kas gi galėtų paneigti, jog Sven jai - tiesiog sutvertas į partnerius? Sven yra šokių mokytojas, choreografas, muzikantas ir diskžokėjas.

Ukraina – Julia Akropiridze ir Ilyia Sydorenko: Skirti ir šokti, ir dainuoti. Julia ir Ilyia užsiima muzika jau labai senai, kaip ir šokiu. Šokėjai kartu - 3 metus. Jie ne tik jaučiasi pasitikintys savimi prie mikrofono, tačiau ir šokių aikštelėje. Nieko apie laimėjimus nėra žinoma, tačiau teigiama, jog ukrainiečiai laikys sukryžiavę pirštus už savo atstovus.

Jungtinė Karalystė – Camilla Dallerup ir Brendanas Cole'as: Galima teigti, jog tai bus oficialus paskutinis partnerių šokis. Brendan suartėjęs ir prieš pat pasipiršdamas Camilla, paspruko su kita ir taip užkaitino visas aistras tarp judviejų. Nuo polinkio šokėjai pateko į populiarios žinių vedėjos Anglijoje Natasha Kaplinsky rankas. Prieš 3 metus išsiskyrę, tačiau vienam vakarui nusprendė suvaldyti emocijas ir pasirodyti visai Europai. Tik idomu, ar abu pagalvojo, kas bus jei pavyks porai laimėti konkursą?

Menkas nusižengimas ir grėsmė būti pašalintiems

Jau dažnam ne naujiena, jog Eurovizijos dainų konkurse neapseinama be humoristinių pasirodymų, tačiau pirmą kartą rengiamo šokių konkurso taisyklės kur kas labiau riboja galimybes juokinti Europą.

Daugelis Europos transliuotojų sąjungos nurodytų punktų teigia, kad muzika ir pasirodymas bus griežtai kontroliuojami. Kiekviena pora turi tik 90 sekundžių vienam pasirodymui, įskaitant ir atėjimą bei išėjimą iš šokių aikštelės.

Taip pat per pirmą šokį jokiu būdu nei vienas iš šokėjų negali neliesti abiem kojom scenos grindinio, kitaip jiems gresia diskvalifikacija. Šis atvejis negalioja tik tada, jei vienas iš poros šoka į aukštį be kito pagalbos.

Per pagrindinį pirmąjį šokį negali būti jokių nurenginėjimų scenoje, kaip ir tradiciškai jokių necenzūrinių gestų bei keiksmų.

Pagal taisykles dalyviai turės sušokti po du šokius. Pirmasis latin arba pokylio šokis ir antrasis - laisvo stiliaus pasirodymas. Pastarajam jokios taisyklės negalioja.

Laisvojoje programoje tiesioginės transliacijos iš Londono metu improvizijacijų tikrai netruks. Rusai kaitins publiką čigoniškai, kiti nusprendė pabūti šokančiais piratais, o dar kiti - tiesiog modernaus judesio šokėjais. Kol kas anksti spėlioti, kurioms dalyvių porų pasiseks.

Repeticijos praėjo be jokių kitų nesklandumų, pasak kelių kolegų žurnalistų, tai matyt Britanijos nacionalinio transliuotojo profesionalumas.

Tuo tarpu Lietuvos pora Gintaras ir Gabrielė parengė visiems įspūdingą ir temperamentingą pasirodymą per pirmąjį šokį, o antrąjį - šiek tiek linksmų tonų, kuris turėtų pralinksminti ir leisti atsipalaiduoti visiems balsuojant.

Eurovizija – reklama Enrique Iglesias

Europos žiūrovių širdis konkurso metu virpins ir kviestinė pasaulinė žvaigždė Enrique Iglesias. Apie jo dalyvavimą oficialiai buvo sužinota tik visai neseniai, mat atlikėjas yra labai užsiėmęs. Žiūrovai išvys ne tiesioginę transliaciją, o vaizdo įrašą.

Dainininko atstovai buvo griežti visiems spaudos atstovams be išimčių, mat Erique yra toks užimtas, jog jokių fotografijų, interviu negali duoti.

Nemažai pasipiktinusių kolegų, tarp jų ir BBC žurnalistai teigė, jog dėl visko kalta yra jo paties atmenybė – visada besijaučiantis toks svarbus ir per daug įžymus.

Muzikantas šiuo metu plačiai reklamuoja savo naujausią albumą, tačiau po tokios nepagarbos “plunksnos brolijai” kai kurie užsirūstinę kolegos teigė, jog pastarasis poelgis bus antausis, kai Enrique Iglesias reikės spaudos dėmesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Plus Fm-Online
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją