Paramos akciją – koncertą rugpjūčio 24 dieną, penktadienį, iš Nidos tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija. Tai jau antra tokia akcija, kurią inicijavo netradicinius muzikos projektus rengianti viešoji įstaiga „Muzikos frontas“. Pernai koncertas „Noriu matyti pasaulį“ buvo skirtas regėjimo negalią turintiems vaikams.

Šiemet dėmesio centre – sergantys cerebriniu paralyžiumi vaikai. Pastarųjų metų statistika žiauri: tokių vaikų nuo 2001-ųjų Lietuvoje padaugėjo net 42 procentais. „Vaikų reabilitacija išsiskiria tuo, kad yra labai efektyvi: kuo anksčiau pradėta ir kuo kvalifikuotesnis gydymas taikomas, tuo labiau sumažinamos cerebrinio paralyžiaus ir jo komplikacijų pasekmės“, – sako Lietuvos cerebrinio paralyžiaus asociacijos narys, vaikų neurologas Jonas Tertelis.

Gydytojas įsitikinęs, kad dėl pagerėjusių sąlygų vaikų reabilitacija taptų sėkmingesnė: „Svarbu, kad žmonės ne tik paaukotų pinigų, bet ir suvoktų, jog neįgaliųjų pasaulis egzistuoja visai šalia mūsų".

Žiūrovai, koncerto metu siųsdami SMS žinutes bei skambindami nurodytais trumpaisiais numeriais galės prisidėti prie cerebriniu paralyžiumi sergančių vaikų reabilitacijos sąlygų gerinimo. Už Lietuvos žmonių suaukotus pinigus cerebrinio paralyžiaus vaikų reabilitacijos centrams bus nupirkta pažangios ir būtinos medicininės įrangos.

Paramos koncerte dalyvaus populiariosios bei klasikinės muzikos žvaigždės: Aistė Smilgevičiūtė, Janina Miščiukaitė, Povilas Meškėla, Inga Valinskienė, Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, Egidijus Sipavičius, Ieva Prudnikovaitė, Gintarė Skerytė, Deivydas Staponkus, Algirdas Janutas, Audrius Rubežius. Šoks Jurijaus Smorigino vadovaujamas „Vilniaus baletas“. Renginį ves Nijolė Narmontaitė, Eglė Gabrėnaitė, Asta Stašaitytė, Audrius Giržadas, Gintaras Mikalauskas, Andrius Žebrauskas.

Pernai vykusio koncerto „Noriu matyti pasaulį" metu buvo surinkta per 350 000 Lt. Už juos Vilniaus bei Kauno aklųjų ir silpnaregių mokykloms buvo nupirkti kompiuteriai su specialiais priedais, leidžiančiais ir regėjimo negalią turintiesiems naudotis naujomis technologijomis.

„Noriu matyti pasaulį“ – tiesiogiai iš Nidos rugpjūčio 24 dieną 18.45 val. per Lietuvos televiziją (tęsinys – po „Panoramos“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją