Tokie, pasak LNK pranešimo spaudai, yra žodiniai veikėjų portretai ir natiurmordai:

Bronius le Bronjus (akt. Algis Ramanauskas) Buvęs automechanikas. Bronius visada ieško progos pasigirti, kad yra prancūzas ir net ragavo varlių šlaunelių. Jam patiko, tik nesmagu, kad niekas nepasakė, jog tas šlauneles prieš tai reikia iškepti. Prisirankiojęs banalių prancūziškų frazių kaip „šeršė la fam“, „aprė nu le deluž“ ar „kamon sava komsi komsi komsi komsa“.

Mėgsta kartoti „kaip mes francūzai sakom...“. Važinėja „Citroen“ automobiliu, kuriame klausosi Džo Daseno. Mano, kad moterys turėtų jam ant kaklo kartis, nes dirba televizoriuje ir dar yra prancūzas. Bet moterys nesikaria.

Ir tai kelia Broniaus norą pasikarti pačiam. Bet tai per daug lietuvišką tokiam „francūzui“ kaip jis. Yra mandagus, malonus nevėkšla, painiojantis pašnekovų vardus ir biografijos detales. Pagrindinis pokalbių šou vedėjas ir klausimų uždavėjas, nuolat tramdantis į pokalbį besikišančius giminaičius.

Antuanas le Bronjus (akt. Darius Meškauskas) Senelis. Su šaliku ir berete. Aristokratiškas ir prašo save vadinti markizu. Išmano apie smirdinčius sūrius ir vyną. Kartais gašlus, o kartais pasireiškia senatvinis marazmas totaliu nusišnekėjimu.

Dažnai prisimena dalykus, kurie buvo jaunystėje arba nebuvo visai. Reguliariai užsnūsta. Apsiskaitęs, todėl gali į pokalbį įterpti kokią citatą ar sceną iš prancūzų literatūros. Neturi dviejų dantų, kuriuos jam yra išmušęs vyras, kuriam du dantis yra išmušęs Ernestas Hemingvėjus. Myli savo giminaičius, bet kartais elgiasi su jais kaip su tarnais – nurodinėja, bara, verčia klausytis nuobodžių istorijų.

Broniaus brolis - Sudargas le Bronjus (akt. Tomas Rinkūnas) Studentas. VU studijuoja istoriją ir archeologiją. Gyveno bendrabutyje „Niujorke“ tryliktame aukšte. Mėgsta viešai demonstruoti savo istorijos žinias, kurios yra labai paviršutiniškos ir dažnai netikslios. Groja būgnais etno-metalo grupėje „Lizdeika“.

Laisvalaikis: alus ir akademinės atostogos. Yra bendrabutyje pats padaręs kibirą naminio alaus. Nelabai patenkintas atrasta prancūziška kilme, nes labiausiai gyvenime didžiuojasi tuo, kad lietuviai yra paskutiniai Europos pagonys. Jis pats irgi yra paskutinis pagonis.

Dėdė Ferdinandas (akt. Tomas Stirma) Sidabrinių rankų meistras, nors pats mano, kad auksinių. Smulkus vyrukas su ūsais ir marškiniais, kurių užsegtos visos sagos. Anksčiau dirbo Radviliškio mašinų gamykloje racionalizatoriumi. Gali pataisyti bet kokį buities prietaisą. Gali sukurti bet kokį buities prietaisą.

Viskas, ką jis padaro, veikia, bet taip savotiškai – kliba, barška, tarška. Labiausiai didžiuojasi žmonai pagaminta bulvių tarkavimo elektrine mašina, kuri kaskart įjungta nupurto žmoną. Mėgstamiausias posakis: „Čia reikia pasikrapštyti“. Arba: „Aš čia mažumėlę pasikrapščiau“.

Sode jis yra sukalęs suoliukus, kurie lūžta, sujungęs laidus, išvedžiojęs elektros instaliaciją. Kartkartėmis sode išmuša saugiklius. Tada dėdė jaučiasi labai svarbus ir imasi darbo. Pašnekovams įkyrokai siūlosi ką nors sutaisyti ar pademonstruoti savo išradimus. Labiausiai jį piktina transporto kamščiai ir „be proto brangūs“ santechnikai.

Teta Petrutė, bet save vadina Patricija (akt. Gintarė Latvėnaitė). Viryklės fėja. Maistas jai ir aistra, ir hobis, ir gyvenimo būdas. Tas ne maistas, kas ne riebu ir ne daug. Nesupranta prancūziškos virtuvės ir nuolat gamina lietuviškus tradicinius patiekalus, kuriuos giminaičiai ir laidos svečiai ragauja.

Kaip tikra šeimininkė, nuolat ragina dėtis dar. Klausinėja, ar skanu. Nepasitiki kavinių maistu ir mano, kad balta mišrainė iš prekybos centro yra nuodėmė ir pasibaisėjimas. Gerai išmano netradicinius vaistus (žoles ir kitus augalus). Į pokalbius kišasi siūlydama užkąsti, pasakodama receptus ir gydymo būdus. Labiausiai mėgsta „Nekviestą meilę“, nes kviesta meilė anuomet taip ir neatėjo.

Nauja pokalbių laida „Le Broniaus šou“ – jau nuo naujojo LNK sezono.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją