Per du mėnesius Lietuva turi išsirinkti profesionalių šokėjų porą, kuri atstovaus mūsų šaliai pirmąkart rengiamame šokių „Eurovizijos“ konkurse. Po poros mėnesių atrankos teisę vykti į Londoną iškovos viena iš dešimties porų, pasirodysiančių nacionalinės atrankos laidose kiekvieną trečiadienį per Lietuvos televiziją.

Nacionalinėje atrankoje dalyvaujantys šokėjai – Lietuvos sportinių šokių federacijos rekomenduoti profesionalai: Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, Gintaras Svistunavičius ir Gabrielė Valiukaitė, Valerijus ir Olga Osadčenkos, Saulius Skambinas ir Sandra Kniazevičiūtė, Rimvydas Čarnajus ir Rūta Ramanauskaitė, Šarūnas Saltonas ir Beata Skaisgirytė, Artūras Vilkonecas ir Ala Karpenko. Likusios poros – staigmena žiūrovams.

Į Londoną nacionalinės atrankos nugalėtojai vešis tris skirtingus šokius, iš kurių ten esanti komisija atrinks tinkamiausią – jį ir pamatys visa Europa. „Per šokį reikia išreikšti save, savo svajones“, - aiškino Pasaulio ir Europos vicečempionų Editos Daniūtės ir Arūno Bižoko treneris, Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas Česlovas Norvaiša.

Tiesioginio eterio metu balsuojančių žiūrovų išreikšti norai bus ne mažiau svarbūs negu komisijos, kurioje kaskart dirbs penki tarptautinės klasės sportinių šokių teisėjai ir treneriai: Jūratė ir Česlovas Norvaišos, Juozas Aleksandravičius, Virginijus Visockas, Romaldas Idzelevičius.

Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ vadovė Jūratė Norvaišienė trečiadienio vakarą džiaugėsi pirmųjų penkių duetų pasirodymais ir teigė, kad jie turi realių šansų laimėti. „Jiems nebereikia mokytis technikos, norint laimėti reikia daugiau artistiškumo. Jie turi gyventi šokiu“, - mano trenerė.

„Gal susilaikykime nuo bet kokių prognozių ir tada mums pasiseks“, - svarstė A. Giržadas, paklaustas kaip galėtume pavergti tarptautinės šokių „Eurovizijos“ žiūrovus, kurie nuspręs, kam iš 16 pretendenčių (Austrija, Danija, Suomija, Vokietija, Airija, Nyderlandai, Portugalija, Rusija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Ukraina, Graikija, Lenkija, Jungtinė Karalystė ir Lietuva) rudenį vyksiančioje šokių „Eurovizijoje“ atiteks 1-oji vieta.

„Nebuvo baisu, kad kažką suklysiu ar sumaišysiu, nes žinojau, kad šalia bus patyręs partneris, be to, šokiai – labai artima ir pažįstama sritis“, - iš karto po tiesioginio eterio įspūdžiais apie pirmąją gyvenime televizijoje vestą laidą dalijosi šokėja Izabelė Romanovaitė. „Šokių dešimtuko“ nugalėtoja kartu su prodiuseriu Audrium Giržadu ant vedėjų pakylos jautėsi puikiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją