Teisę vykti į jį iškovos viena iš dešimties porų, pasirodysiančių nacionalinės atrankos laidose per Lietuvos televiziją kiekvieną trečiadienį po „Panoramos“.

Visi šokėjai – Lietuvos sportinių šokių federacijos rekomenduoti profesionalai. Tarp jų – Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, Gintaras Svistunavičius ir Gabrielė Valiukaitė, Valerijus ir Olga Osadčenkos, Saulius Skambinas ir Sandra Kniazevičiūtė). Kurie šokėjai labiausiai verti Lietuvos pasiuntinių vardo, tiesioginių laidų metų spręs žiūrovai, balsuodami kartu su komisija.

Žiūrovų balsas bus ne mažiau svarbus, negu komisijos, kurioje kaskart dirbs penki tarptautinės klasės sportinių šokių teisėjai ir treneriai (Česlovas Norvaiša, Juozas Aleksandravičius, Virginijus Visockas ir kiti). Žiūrovų balsai, kaip ir Eurovizijoje, bus paverčiami balais: daugiausia žiūrovų simpatijų pelniusi pora gaus 12 balų, antroji pagal populiarumą – 10, trečioji – 8 ir t.t. Komisijos nariai taip pat savo favoritams galės skirti 12 balų. Mažiausiai balų surinkusi pora bus priversta palikti atranką.

Be Lietuvos, jame varžysis dar 15 Europos šalių: Austrija, Danija, Suomija, Vokietija, Airija, Nyderlandai, Portugalija, Rusija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Ukraina, Graikija, Lenkija ir Jungtinė Karalystė.

Atrankos laidas ves neseniai dainuoti baigęs Audrius Giržadas ir „Šokių dešimtuko“ nugalėtoja Izabelė Romanovaitė.

„Šokių Eurovizija. Nacionalinė atranka“ – jau nuo liepos 4-osios kiekvieną trečiadienį 21.10 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją