LTV studijoje Japonijos ekspertus, Imperatoriaus rūmų etiketo žinovus, Japonijoje gyvenusius lietuvius kalbins pats neseniai šioje šalyje viešėjęs „Labo ryto“ prodiuseris Modestas Naudžius, rašoma LRT pranešime.

Vidurdienį tiesiogiai bus rodomas Imperatoriaus Akihito ir imperatorienės Michiko susitikimas su Lietuvos žmonėmis S. Daukanto aikštėje. Čia dirbs žurnalistė Reda Hofmanaitė. Iš karto po to Prezidentūroje Japonijos monarchas pietaus su Lietuvos Prezidentu. Žurnalistai į šį susitikimą jau nebus įleidžiami, tačiau Lietuvos televizija vietoj pietų pasiūlys Japoniją aplankiusių LTN reporterių parengtus pasakojimus iš Tekančios saulės šalies – apie Imperatoriaus šeimą, japonų gyvenimo būdą, istorinį paveldą, dabarties iššūkius.

Po pietų Imperatorius Akihito apsilankys Antakalnio kapinėse, susitiks su žuvusiųjų už Lietuvos laisvę artimaisiais, vakare dalyvaus folkloro festivalyje „Skamba skamba kankliai“. Reportažas apie tai – šeštadienio „Panoramoje“. Visą dieną apie vizitą informuos Lietuvos radijas.

Speciali laida apie Japonijos imperatoriaus vizitą (ved. Modestas Naudžius) – gegužės 26 dieną 11.15 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją