Laikas parodyti, kad Lietuvoje yra daugybė puikių daugiavaikių šeimų, galinčių tapti pavyzdžiu. Ši idėja vienu metu kilo dviem žinomiems žmonėms – LTV laidų vedėjai Editai Mildažytei, kurios namuose prie stalo sėda penki vaikai, ir septynių vaikų šeimoje užaugusiam Premjerui Gediminui Kirkilui.

Netrukus žurnalistės ir politiko idėja virto akcija „Mamų mamos rinkimai“, kurią visą mėnesį bus galima stebėti per Lietuvos televiziją.

Kviečiame prisijungti prie šios akcijos ir rinkti „Mamų mamą“ – vieną iš dešimties daugiavaikių motinų, kurias pristatys Lietuvos televizija. Visą mėnesį LTV eteryje suksis pasakojimai apie dešimt pavyzdingų šeimų, auginančių nuo penkių iki aštuonių vaikų.

Tai šešias atžalas turintys Giedrė ir Virgilijus Šironai iš Molėtų, penkis vaikus auginantys vilniečiai Violeta ir Romualdas Aukštikalniai, septynis piliečius tėvynei auginantys Neringa ir Andrius Bagyčiai iš Pasvalio, šešeto atžalų tėveliai Onutė ir Arūnas Kartavičiai iš Vištyčio, septynetą auginantys Rima ir Virginijus Borutos iš Liudvinavo, penkių vaikų tėvai Aldona ir Saulius Zaleckai iš Kretingos rajono, aštuonetą užauginę šiauliškiai Genutė ir Jonas Petkai, penkiomis atžalomis besidžiaugiantys Egidija ir Kęstutis Vaicekauskai iš Rumšiškių, šešetą vaikų auginantys Izolda ir Algis Gulbinai iš Akmenės bei rašytojo Vaidoto Daunio našlė vilnietė Raimonda, auginanti penkis vaikus (kai žuvo vyras, jauniausiai dukrelei tebuvo penki mėnesiai...).

Visos šeimos darnios ir pavyzdingos, nors ir labai skirtingos. LTV išrinktų šeimų dešimtuke – verslininkai ir muzikantai, žvejai, sportininkai, rankdarbių meistrai. Visi skirtingi, bet svarbiausia – mylintys, draugiški ir kūrybingi.

Primename, kad Motinos diena – gegužės 6-oji – jau ne už kalnų, ir kviečiame rinkti Lietuvos „Mamų mamą“. Iki gegužės 4-osios skambinkite telefonu 1567 ir išrinkite „Mamų mamą“, balsuodami už labiausiai jums patikusią šeimyną.

Akciją vainikuos koncertas „Žvaigždės – motinoms“, kuris vyks Utenos pramogų arenoje gegužės 5 dieną. Visos dešimt mamų gaus po vertingą juvelyrinį dirbinį – segę, ant kurios bus išgraviruotas kiekvienos mamos vardas. Seges mamoms įteiks visuomenėje populiariausi ir didžiausią autoritetą turintys žmonės. Daugiausia žiūrovų simpatijų pelniusiai motinai „Mamų mamos“ segę įteiks akcijos globėjas Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Savo dainas mamoms skirs Inga Valinskienė, Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė, Gintarė Skerytė, Deivis, Egidijus Sipavičius, Janina Miščiukaitė, Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis, Eduardas Kaniava, choras „Ąžuoliukas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją