Šiame seriale vaidmenis sukūrė garsiausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino bei teatro aktoriai: Kostas Smoriginas, Saulius Siparis, Liubomiras Laucevičius, Arūnas Sakalauskas, Vytautas Šapranauskas, Vytautas Kernagis, Dalia Michelevičiūtė, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Donatas Banionis, Leonardas Pobedonoscevas, Gabija Ryškuvienė, Saulius Sipaitis, Martins Vilsons, Andris Makovskis, Lilita Ozolina, Lembit Ulfsak ir kiti.

„Kai galvoju apie šį serialą, visad prisimenu savo kolegą Saulių Mykolaitį, su kuriuo filmavimo aikštelėje rėmėmės petys į petį. Tai buvo paskutinis jo darbas kine. Esu labai laiminga, kad man teko garbė vaidinti su juo „Anastasijoje”, – sako serialo pagrindinio vaidmens atlikėja aktorė Valda Bičkutė.

„Šis serialas labai emocionalus: aistra, kančia, neviltis ir laimė čia susipina išryškindami žmogaus tragediją. Filmavimasis šiame seriale man buvo puikus potyris, malonumas dirbti tokioje šiltoje kūrybingų kolegų atmosferoje”, – sako vienas garsiausių Lietuvos aktorių L. Laucevičius, seriale vaidinantis pagrindinės herojės Ananstasijos tėvą.

„Serialo idėja man buvo tikras iššūkis, – sako latvių aktorius A. Makovskis, kuris seriale vaidina Lietuvoje gyvenantį Rusijos pilietį. – Užsienietis, kuris daugelį metų buvo reikalingas šaliai, o dabar iš jos metamas lyg bevertis šuva – tai didžiulė visų postsovietinių valstybių problema.”

Dvidešimties epizodų serialas „Anastasija” pasakoja dviejų brolių rusų Kostios (M. Vilsons) ir Juros (A. Makovskis) dramą Lietuvoje. Gyvenimą mūsų šalyje susikūrę broliai praėjus 15 metų po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo tampa nebereikalingi. Juos be skrupulų ruošiamasi išsiųsti į tėvynę Rusiją, kuri jiems po tiekos metų – tokia pat svetima, kaip bet kuri kita pasaulio valstybė.

Nevilties ir įsiūčio apimti broliai griebiasi šiaudo – sumano užgrobti Vilnius–Klaipėda maršrutu vykstantį mikroautobusą su keleiviais ir pareikalauti iš Lietuvos kompensacijos už sugriautą gyvenimą. Planas, neturėjęs nieko įskaudinti, nepralieti kraujo, virto baisiausiu karu…

Iš šio serialo medžiagos sukurtas pilnametražis filmas „Anastasija“ pernai rugpjūčio 29 dieną buvo pristatytas Monrealio kino festivalyje „Montreal World Film Festival”. Tai buvo pirmasis lietuviškas filmas per 30 festivalio gyvavimo metų. Seniausias Šiaurės Amerikoje filmų festivalis „Montreal World Film Festival” yra vienas iš prestižiškiausių pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją