Suaukoti pinigai ir šįkart bus skiriami vaikams, už juos bus atnaujinti vaikų intensyviosios terapijos ir reanimacijos skyriai, rašoma LNK pranešime spaudai.

LNK Gerumo sparnų laureatai

Žurnalistė Erika Umbrasaitė

„Nuo... iki...“ – už tai, kad išgirdusi diagnozę vėžys, Erika nepalūžo, įveikė ligą ir ėmė kovoti už likimo draugių gerovę.

Jadvyga Laucevičiūtė

„Istorijos“- 93-ejų senolę už pasiaukojimą ir drąsą. Jadvyga, rizikuodama savo gyvybe, karo metais slėpė žydą sūnėną, o paskui, kai jo tėvus sušaudė, užaugino.

Jūratė Daugėlienė

„Istorijos“ - už motinišką stiprybę. Savo paralyžiuotam, sėdinčiam vėžimėlyje sūnui Mariui atidavė visą savo meilę: nešiojo į pamokas, vėliau į paskaitas, tiek stengėsi išmokslinti, kad Marius tuoj gaus daktaro laipsnį.

Doc. Mečislovas Vitkus

„Nepriklausoma paieškų tarnyba“ - už lemtingą žingsnį legendinės istorijos metu. Docentas įdėjo milžiniškas pastangas, jog kojų netekusi Raselė Prascevičiūtė būtų operuojama Maskvoje ir suorganizavo neįtikėtiną dalyką – specialų lėktuvą. Lėktuvas specialiai dėl kojų netekusios Raselės iš Rygos atskrido į Šiaulius ir ją išskraidino į Maskvą.

Felčerė Zosė Petraitienė

„Nepriklausoma paieškų tarnyba“ – už tai, kad prieš 25 metus atliko žygdarbį. Felčerė, nepaisydama amžiaus pūgos, didelio šalčio, skubėjo į pagalbą gimdyvei ir pasiklydusi sušalo. Gerumo sparną, skirtą motinos atminimui, atsiima felčerės vaikai.

Jurgita Jucikienė

„Pagalba SOS" - už drąsią motinos meilę. Jurgitos automobilį avarijoje nepataisomai sudaužė policijos pareigūnė. Buvo panašu, kad pareigūnė nori išsisukti, o automobilio verkiant reikėjo sūnų vežti į operaciją. Jurgita pakilo į kovą prieš policininkų klaną ir pasiekė, kad teisybė būtų atstatyta.

Daiva ir Vytautas Sajankai

„Srovės“ - už tai, kad šeima, patyrusi didelę nelaimę, neužsidarė savo namuose, o su entuziazmu pakilo į kovą už kitų vaikų ateitį. Sajankų sūnus Tadas po kosmetinės operacijos patyrė komplikaciją, dėl kurios neteko rankų ir kojų. Tado tėvai buria tėvus į judėjimą, kuris siekia, kad vyriausybė persvarstytų sveikatos apsaugos politiką vaikų atžvilgiu.

Kunigas Valerijus Rudzinskas

„Paskutinė instancija“ – už pagalbą tiems, kuriuos kiti atstumia. Kunigas kuria Pilnų namų bendruomenę, kurios misija – gydyti narkomanus, alkoholikus ir kitų priklausomybės ligų kamuojamus žmones.

Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė Aurelija Stancikienė

„Paskutinės instancijos“ žurnalistai – už viešų interesų gynimą, kovą prieš statybinį chuliganizmą Kuršių Nerijoje ir gamtos niokojimą.

Režisierius Arūnas Matelis

Kultūros žinios - už tai, kad jo dokumentinis filmas „Prieš parskrendant į žemę“ apie onkologinėmis ligomis sergančius vaikus ne tik sulaukė garbingų tarptautinių apdovanojimų, bet ir Japonijos verslininkų paramos šiai sričiai.

Verslininkas Juozas Megelinskas

Verslo žinios - už verslininko tylią, bet dosnią paramą ligų prispaustiems Lazdijų žmonėms.

Treneris Sergėjus Sokolovas

Sporto žinios - už tai, kad parolimpinių žaidynių čempionės treneris savo ilgamečiu darbu įrodė, jog ir neįgalieji gali pasiekti tarptautinių pergalių.

Ona Atkočiūnienė

Teisėsaugos žinios – už tai, kad ji pademonstravo neįtikėtiną drąsą - ginkluota vien vamzdžiu apgynė nuo plėšikų savo namus bei išgelbėjo savo gyvenimo draugą.

Specialūs Gerumo dienos sparnai – už išgelbėtas gyvybes – medikams:

Vilniaus universiteto vaikų ligoninės intensyviosios terapijos ir reanimacijos skyriaus medikams ir Kauno medicinos universiteto klinikų Vaikų ligų klinikos intensyviosios terapijos ir reanimacijos skyriaus medikams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją