Kai Lietuvoje spaudė didžiausias šią žiemą šaltukas, Neringa aplankė keturias Juodojo žemyno šalis. Iš Lietuvos pasiėmusi tik miegmaišį, filmavimo kamerą ir fotoaparatą, su didele tokių pat kelionėmis sergančių draugų kompanija Neringa kelionę pradėjo Ganoje, rašo LRT. Vėliau per Burkina Faso ir Malį pasiekė Togą.

„Kažkuo panašios, bet visos skirtingos. Net žmonės jose savo išvaizda skiriasi“, – sako „Keliaukim!” vedėja, jau šį sekmadienį laidoje pristatysianti pirmąją ciklo apie Afriką dalį.

Pirmoji dalis kovo 11 d. laidoje bus skirta Ganai, labiausiai garsėjančiai tuo, kad iš jos buvo plukdomi vergai. Todėl nemaža dalis Amerikos juodaodžių protėvių – vergų iš Ganos palikuonys... „Keliaukim!” apsilankė UNESCO saugomame Elminos forte, kuriame XXV a. aukso turgų pakeitė prekyba vergais.

Dar laidoje – Kokrobaito paplūdimys. Žvejų laimikiai, gyva afrikietiška muzika. Viena gražiausių Afrikos pakrančių, kurioje, be medų kopinėjančių jaunavedžių, knibžda vietos „plaštakės“ ir įvairaus plauko menininkai, afrikietiškos autentikos ieškantys legendinio būgnininko Mustafos Tettey Addy įkurtoje mokykloje.

Nakvynė – savanoje. Neringa nukeliavo iki aukščiausio taško Šai Hilzo nacionaliniame parke, kur ją pasitiko drambliai, krokodilai ir iš kur atsiveria puikios panoramos į savaną. Kitas, Kakumo, nacionalinis parkas Ganos džiunglėse – vienas iš labiausiai lankomų, garsus savo pakabinamais virviniais tiltais. Svyruojant 30 metrų aukštyje ant kabančio 350 metrų tilto – adrenalinas garantuotas.

Kitose laidose kovo 18 ir 25 dienomis „Keliaukim!” pasakos apie paslaptingą vietovę, kurią keliautojai vadina vartais į Sacharą – Timbuchtu miestą Malyje. Taip pat laukia pasakojimai apie krioklius Burkina Faso, vudu apeigas Toge ir kitas Juodojo žemyno keistenybes.

„Keliaukim!“ su Neringa Skrudupaite – kiekvieną sekmadienį 16.45 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją