Šis filmas - puiki proga visiems prisiminti šį žygį, susipažinti nedalyvavusiems bei ruoštis ketinantiems dalyvauti šiais metais. Praėjusiais metais žygis išsiskyrė tuo, kad jame koncertavo muzikinė tarptautinė grupė „Taikos muzikantai“, kurią sudarė vienas žydas iš Jeruzalės, du arabai iš Nazareto ir vokietis bei austrė.

Tai unikali, istorines žaizdas gydanti grupė, kuri koncertavo vakarais žygio dalyviams. Po žygio buvo suorganizuota 14 koncertų visoje Lietuvoje - didžiuosiuose ir mažesniuose miesteliuose; įkalinimo įstaigose, mokyklose, bažnyčiose.

Primename, kad šiais metais piligriminis žygis vyks rugsėjo 7 – 9 d. Kviečiame jam ruoštis ir dalyvauti. Galima sakyti, kad šis piligriminis žygis yra didžiausias tokio pobūdžio ir trukmės jaunimo žygis pėsčiomis Lietuvoje. Ne vienas šį žygį pavadina kasmetinėmis Lietuvos jaunimo dienomis, nes jaunimas dalyvauja iš visos Lietuvos. Šį rudenį, prasidedant mokslo metams, jis organizuojamas jau 5 kartą. Pirmajame organizuotame 2003 metais dalyvavo apie 250 žygeivių, antrajame - 450, o praėjusiais metais 900 jaunų žygeivių. Žygį veda pats Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją