Kovo 11-ąją LTV klipais bus pristatyta paskutinioji vertybė iš Nacionalinių vertybių sąrašo – Sąjūdis. Kovo 11-ąją pagimdęs Sąjūdis ir bus pagrindinė koncerto tema. Nuo scenos Lietuvą sveikins – kaip Sąjūdžio laikais – ne politikai, bet šviesūs ir garsūs Lietuvos žmonės: Justinas Marcinkevičius, Vladas Vitkauskas, Jurgis Kairys, Alfredas Bumblauskas, Veronika Povilionienė, Vytautas Kernagis, Arvydas Sabonis, Regimantas Adomaitis, Zita Kelmickaitė, Vytautas Miškinis.

Koncerto vedėjai Edita Mildažytė ir Audrius Siaurusevičius visus pasveikins ir primins, kad tauta ir valstybė galinga tik tada, kai jos žmonės, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, religijos, išsilavinimo ir piniginės storio, nebijo garsiai pasakyti: „Aš esu iš Lietuvos. Aš gyvenu Lietuvoje. Mano šaknys Lietuvoje. Man gera gyventi Lietuvoje.... Ir nors mūsų tik trys milijonai... mes turime ką parodyti ir pasakyti pasauliui“.

Scenoje atgims reiškiniai ir faktai, žymintys Lietuvos unikalumą: kalba ir kryždirbystė, Vilniaus Universitetas ir gyvoji tautos istorija Kernavėje, žymiųjų lakūnų skrydžiai ir daugiabalsis dainavimas – sutartinės, garsieji mūsų keliautojai, unikalios dainų šventės ir ypatingas kulinarinis paveldas, Lietuv1 garsinantis krepšinis, šokis ir daina.

Su daina į Lietuvą kreipsis V. Kernagis, V. Povilionienė, R. Ščiogolevaitė, Ž. Žvagulis, A. Janutas, K. Kerbedis, VU dainų ir šokių ansamblis, Vilniaus kolegijos šokių ansamblis „Voruta“, folkloro ansamblis „Sedula“, grupė „Biplan”.

„Šaukiu aš Lietuvą“ – sekmadienį, Nepriklausomybės atkūrimo dieną 19 valandą tiesiogiai iš Nepriklausomybės aikštės. Per Lietuvos radiją ir Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją