„Grožio mokykla“ – viena populiariausių šių metų mokslo įstaigų Lietuvoje. Į vieną „Grožio mokyklos“ vietą kandidatavo net 80 merginų. Pradinės atrankos vyko Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose“. Geriausiai pasirodžiusios buvo pakviestos į LNK didžiąją studiją.

Čia jų laukė „Grožio mokyklos“ atrankos komisija, kurioje dirbo mikrochirurgas Kęstutis Vitkus, TV laidų vedėjas Algis Ramanauskas, balerina Živilė Baikštytė, prodiuseris Audrius Giržadas, režisierė, „Editos kastingas“ vadovė Edita Kabaraitė, didžiausio tiražo žurnalo „Žmonės“ vyriausioji redaktorė Daina Žemaitytė, skaitomiausio naujienų portalo DELFI vyr. redaktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas, žvaigždžių fotografas, „Žurnalų leidybos grupės“ atstovas Gediminas Žilinskas ir dainininkė Rosita Čivilytė.

Komisijai pagelbėti dar atvyko prodiuseris Rolandas Skaisgirys, „Yva“ lyderė Natalija Zvonkė ir verslininkas Povilas Velička.

Jiems teko pamatyti ir išklausyti visas pretendentes į „Grožio mokyklą“. 32 merginos į LNK, kurioje buvo filmuojama finalinė atranka, atėjo stipriai pasiruošusios. Vienos skaitė ištraukas iš savo romanų, eilėraščių, kitos atsinešė savo tapytų paveikslų, trečios šoko ir dainavo.

„Dvidešimties metų studentė Erika Drulytė į studiją atsinešė savo iškeptą tortą, kuriuo vaišino komisiją. Mergina sakė, kad į tortą dėjo paslaptingų ingredientų. Taip ir nesužinojome, kokių. Tikiuosi, kad ne tokių, kurie užburia, nes į šou mergina pateko“, - juokėsi „Grožio mokyklos“ vyriausioji redaktorė Giedrė Talmantienė.

Lietuvos čiuožimo čempionė Rūta Gajauskaitė studijoje be ledo ir pačiūžų sugebėjo parodyti dailiojo čiuožimo figūras. Kitos merginos šoko ir arabiškus šokius, ir salsą. Viena jauna krepšininkė demonstravo, kaip moka varyti kamuolį.

„Olialia“ mergaitė Kristina prisipažino į šou atėjusi trenkusi durimis ir susipykusi su savo vaikinu, kuris prieštaravo jos norui dalyvauti šou. Tačiau prielankumą merginai demonstravo jos draugo mama – būtent ji atlydėjo sūnaus draugę į „Mis Lietuva 2007“ atranką“, - pasakojo „Grožio mokyklos“ režisierė Edita Kabaraitė.

Viena mergina į atranką atsinešė aliejaus ir paprašė leisti komisijos nariui padaryti masažą. Pretendentei teko Audrius Giržadas. Mergina taip stengėsi, kad A. Giržadui beliko pasidžiaugti, kad ši jam nesulaužė rankos.

Atrankoje dalyvavo ne tik lietuvės. Čia buvo ir totorių, ir lenkų, rusų, ir italų kraujo turinčios gražuolės. Tačiau čia buvo vertinamas ne tik grožis. Garsus prodiuseris Rolandas Skaisgirys tikrino ir istorijos žinias. Jis domėjosi, ar merginos žino, kada vyko Žalgirio mūšis. Paklaustas, kodėl to klausia, sakė, kad tik todėl, jog pats nežino.

Po visą dieną trukusios atrankos buvo paskelbtas finalinis keturioliktukas, kuris jau greitai įžengs į „Grožio mokyklos“ patalpas. Dar šešias merginas komisija pasižymėjo kaip „rezervą“ ir jas laiko paslaptyje.

„Man smagiausia, kad paneigėme stereotipą, jog dailios merginos nekalba. Kaip sakoma, graži, bet... Mūsų keturiolika būsimųjų konkursančių – ne tik žavios, šarmingos, bet ir šmaikščios, puikiai bendraujančios, išsilavinusios merginos. Kiekviena turi galimybę tapti Lietuvos grožio karaliene“, - po atrankos džiaugėsi projekto vadovė Rūta Mikelkevičiūtė.

Beje, į keturioliktuką patekusi Rūta Stankiūtė – pirmojo grožio konkurso Lietuvoje „Gražioji vilnietė” pirmosios vicemis ir „Misis Lietuva 92”, „Baras 2“ „barmenės“ Vilijos Stankiuvienės dukra.

„Grožio mokyklos“ startas – jau kovo 16-ąją. Šis realybės šou baigsis „Mis Lietuva 2007“ konkursu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją