Abu žurnalistai ne tik dirba Žinių radijuje, bet ir yra aktyvūs Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai. Specialius reportažus rengs redaktorė Eglė Kairelytė, rašoma pranešime spaudai.

Kiekviena laida bus rimtas išbandymas ne tik studijos pašnekovams, bet ir žiūrovams. “Atviri ir be užuolankų klausimai, netikėti ir nežinomi faktai žiūrovams bei studijos svečiams – tai svarbiausi mūsų pasirenkamų debatų temų bruožai“ – prieš naująjį laidos sezoną kalbėjo laidos vedantieji.

“Argumentai, kurie sakomi oficialiose kalbose priimant įstatymus arba sprendimus dažnai yra tik fasadas arba pasiteisinimas – tikrieji argumentai arba tikroji tiesa dažnai būna visai kita ir mes ją bandysime atskleisti”, - laidos tikslus dėsto A.Antanaitis.

“Pamirškite visus tradicinius posakius apie tiesą – kad ji gimsta ginčuose, kad geriau juoda tiesa, nei baltas melas, nes mes tuos stereotipus paneigsime kiekvienoje laidoje istorijomis apie kasdieninį valdžios institucijų, politikų, visuomenės veikėjų ir eilinių žmonių gyvenimą bei veiklą”, - sakė D.Radzevičius.

Todėl laidos rengėjai planuoja užsiimti ne tik pagrindine laidos misija - teisiniu visuomenės švietimu, bet ir padėti rasti daugiau tiesos apie vykstančius procesus, nei mes jos žinome arba jos pateikiama.

Su naujuoju 5 kanalo sezonu pasikeitė ir teisinių debatų laidos „Dviguba tiesa“ laikas. Nuo šiol Vilniaus, Kauno ir Alytaus regionų žiūrovai valandos trukmės debatų laidą matys kiekvieną antradienį 21.50 val.

„Visada sakydavome, kad už tiesą reikia kovoti, bet tai brangiai kainuoja. Sakoma, kad teisingumas – brangus malonumas. Tačiau taip pat sakoma, kad tiesa daugeliui akis bado. Ar kas nors kada nors paskaičiavo, kiek jau sumokėjome kurdami ir išlaikydami Lietuvos teisinę sistemą?“, – klausia laidos rengėjai. Dviejų žurnalistų tandemas tiksi, kad jiems pavyks atskleisti daugelį temų, nes A.Antanaitis yra puikus politikos kuluarų ekspertas, o D.Radzevičiuus beveik septynerius metus dirbo teisinėse institucijose ir susipažino su daugelio teisėsaugos institucijų užkulisiais.

Šiais metais laidos rengėjai planuoja parengti dešimtis laidų, skirtų ginti Lietuvos žmonių teises. Ypač teisę žinoti tiesą apie tai, kas vyksta ne tik šalia mūsų, bet ir su mumis. „Svarbių temų yra labai daug, todėl tiesos paieškoms teks negailėti laiko“, - teigia laidos rengėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją