Jo kūriniai, išversti į anglų, vokiečių, prancūzų, ispanų ir daugelį kitų kalbų, patenka į Europos bestselerių dešimtuką. A. Kurkovo knyga „Iškyla ant ledo“ išleista ir lietuvių kalba.

Šiandien garsusis rašytojas, duodamas interviu, jau atvirai prisimena savo kūrybinės karjeros pradžią: apie tai, kaip, pasiskolinęs 16 tūkst. dolerių, išleido savo knygą, kaip pats vėliau ją pardavinėjo ir kaip išvengė duoklės reketininkui.

A. Kurkovas prisipažino, kad jo kelias į pripažinimą Vakaruose nebuvo lengvas. Per 18 metų jis išsiuntė per tūkstantį savo rankraščių įvairioms leidykloms, kol pagaliau viena iš jų sutiko išleisti jo romaną. Netrukus jis tapo bestseleriu.

„Tai buvo savotiškas sportas, stengiausi įrodyti, nežinau, gal nepažįstamiems, pikta linkintiems, kad vistiek rašysiu, nesvarbu, kiek kartų man bus atsakyta neigiamai“, – pasakojo A. Kurkovas.

A. Kurkovas kalbės ne tik apie literatūrą, bet ir apie politiką, dabartinę situaciją Ukrainoje. Rašytoją domina ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldas, visa tai, kas sieja Ukrainą su Lietuva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją