„Apgailestaujame dėl įsivėlusios klaidos ir atsiprašome suklaidintų žiūrovų ir atlikėjų, tačiau programos nesklandumus pastebėjome per vėlai ir tiesioginiame eteryje jau nebuvo įmanoma ką nors pakeisti. Deja, klysta ne tik žmonės, bet ir technika“, – sako nacionalinės atrankos koordinatorius Jonas Vilimas.

Pasibaigus žiūrovų ir komisijos balų skaičiavimo laikui, ekrane žiūrovai išvydo lentelę, iš kurios buvo matyti, kad į pusfinalį pateko šie atlikėjai: Natas, Ingrida Paukštytė, Edita, Edita & Erika, Nerri „U-Soul“ ir „Mėsa“.

Perskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad daugiausia balų surinkusiame septynetuke nėra Nato, Editos ir Ingridos Paukštytės.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balus, galutinėje lentelėje atsidūrė Edita & Erika, „ U-Soul”, „Mėsa“, „Ashtrey“, „Stringaj“, Nerri ir Žydrė.

Dainininkė Ingrida Paukštytė, akcentavusi, kad pasaulyje visada laimi gėris, komisijos nariui scenaristui ir režisieriui Vyteniui Pauliukaičiui nepriminė angelo sidabro spalvos sparnais, nes pati, pasak komisijos nario, atrodo per daug nuodėminga.

Negailėjęs aštrių komentarų dėl netinkamo intonavimo beveik visiems atlikėjams, V. Pauliukaitis atsiliepė ir po grupės „Mėsa“ pasirodymo, kurios originalūs kostiumai išsiskyrė iš kitų atlikėjų, o toks sumanymas patiko žiūrovams.

„Kulinarinis pasirodymas, vaikų darželio dainelė, o grupės kostiumai − tiesiog baisi saviveikla“, − teigė V. Pauliukaitis.

„Eurovizijos“ atrankos metu komisija ir žiūrovai galėjo išgirsti ir rytietiškų ritmų.

„Įdomu, kaip dainingi lietuvių rytietiški ritmai nuskambėtų šalia tikrų rytiečių muzikos. Kas būtų, jei po lietuvių pasirodymo „Eurovizijos“ finale išeitų ukrainiečiai arba turkai, kurie rytų ritmus atliktų šimtą kartų originaliau, nes jiems tai įgimta“, − „Ashtrey“ grupės pasirodymą komentavo A. Mamontovas.

Renginių ir televizijos programų prodiuserė Rūta Vanagaitė dainininkei Žydrei po pasirodymo patarė geriau eiti į kitokius konkursus, mat atlikėja yra labai graži, bet ne dėl grožio į „Euroviziją“ einama.

Beje, neseniai viešėjęs Liuksemburge, V. Pauliukaitis teigė ten Lietuvos „Eurovizijos“ konkurso įžanginę laidą žiūrėjo kartu su liuksemburgiečiais ir prancūzais, tačiau komisijos nariui po penkių minučių pasidarė gėda ir jis privalėjo perjungti televizijos kanalą.

„Konkurse negali būti jokios saviveiklos, reikia labai gero traukinio ir aiškaus mašinisto“, − perkeltine prasme apie Lietuvos „Eurovizijos atranką kalbėjo V. Pauliukaitis.

Primename, kad kitą šeštadienį Lietuvos „Eurovizijos“ scenoje varžysis „raudonųjų“ atstovai: „4Fun“, Aistė Pilvelytė, Augustė, Dove ir Gerda, „Nacija“, „Onsa“, Rasa Kaušiūtė, Rūta Ščiogolevaitė, „Saulės kliošas“ ir„The Road Band“.

O į pusfinalį iš „žaliųjų“ pogrupio jau yra patekę „Barbė-Q“, „Mini-Me“, „Slapjack“ ir „Sweetness theory“.