„Atranka įvyko, bet aš susirgau ir nenuvažiavau į ją“, – guodėsi biržietis ir tuoj pat suskubo girtis šviežiai iškeptu savo albumu, kurį išleido už pinigus, uždirbtus Anglijoje fasuojant braškes.

MOKYKLŲ ŽVAIGŽDĖ

Kadaise A.Manikas įveikė pusę kelio į kitą realybės dokumentiką „Holivudas“, bet finalinėje atrankoje jo taip pat niekas neišvydo. Sutrukdė įtemptas koncertų grafikas. Mat intensyvi koncertinė veikla – biržiečio kasdienybė.

„Dabar koncertuoju mokyklose. Sausio mėnesį turiu vėl nemažai koncertų su Tikrąja Išdykėle, jeigu žinot tokią...“ – pasakojo praeityje su Asta Pilypaite ir Dž.Butkute koncertavęs trisdešimtmetis, niekaip neprasimušantis kelio į didžiąją sceną. „Gal nelabai norėjau. Gal reikėjo stipriai norėti. Gal nelemta...“ – priežastis, kodėl jo dainų neišgirsta platesnė auditorija, vardijo A.Manikas.

FASAVO BRAŠKES

Vilčių tapti dar viena žvaigžde mokyklų scenos liūtas vis dėlto nepraranda. Štai visai neseniai grįžo iš Anglijos, kur braškes fasavo ir išleido iš svečioje šalyje uždirbtų pinigų naują albumą „Apie meilę“.

„Tame diske tik kelios naujos dainos. Kitos senos, nes aš visiškai naują albumą planuoju išleisti grįžęs kitoms Kalėdoms“, – pasakojo „naujo“ albumo autorius. Ar stipriai suplonėjo jo piniginė, A.Manikas neatskleidė, tačiau prasitarė, kad albumo tiražas vos 500 vienetų. „Aš patenkintas. Dirbu Anglijoje, grįžtu, apie 100 mokyklinių koncertų surengiu. Kovą išvažiuoju, padirbu iki spalio mėnesio. Vėl grįžtu, važinėju po mokyklas“, – pasakojo atlikėjas.

MŪŠIS SU DŽORDANA

Pikantiški su A.Maniku susiję skandalai, ko gero, visiems geriau žinomi nei trisdešimtmečio muzikos veikla. Labiausiai jį išgarsino per televizijos laidą „Be tabu“ parodytas siužetas, kaip jis su atlikėja Džordana nepasidalijo honoraro už koncertą kareivinėse.

Arši kova vyko dėl 20 litų. Nė vienas nusileisti nenorėjo – Džordža aiškino, kad tie 20 litų priklauso jai, A.Manikas pasiduoti neketino, nes jam tuomet honoraro visai neliks.

„Nebuvo ten dėl ko pyktis. Mes tada gal buvome per daug išsitaškę ir mus pačius apgavo. Nesumokėjo tokios sumos, kokią reikėjo, ir viskas. O dabar mes labai bendraujame“, – draugyste su atlikėja giriasi biržietis.

GYVENO SU ZAKRISTIJONU

Kita pikantiška istorija spaudoje pasirodė, kai Kražių bendruomenė iš pareigų atleido zakristijoną. Provincijos miestelio gyventojams nepatiko, kad šis po vienu stogu gyveno su A.Maniku. „Miegame skirtingose lovose“, – tuomet aiškino atlikėjas ir siūlė gandų skleidėjams „išsitrinti galvą“.

„Tai pasenusi istorija. Mes buvome tik draugai su tuo zakristijonu. Ir dabar susiskambiname, viskas yra normaliai. Viskas ten buvo išpūsta. Tai va... – dabar šios istorijos nelinkęs prisiminti A.Manikas ir tuoj pat nukreipia kalbą: – Netrukus pradėsiu koncertuoti po Kelmės rajoną...“