P.S. Jei turite drąsos, perskaitykite laišką laidoje. Mes tokio turinio laiškus išsiųsime Prezidentui, prokurorui, Vidaus reikalų ministerijai, net STT.

Grupė draugų iš Raseinių“.

Tokius laiškus „Lietuvos šokių dešimtuko“ kūrybinė grupė gauna nuo projekto pradžios rugsėjį. Turbūt jų nesumažės ir po praėjusio šeštadienio, kai šokių dešimtuką paliko savanorė Laura Lipnickaitė, šokusi su Arūnu Polionovu.

Po atliktų lėto fokstroto, rumbos ir tango lyderės poziciją susigrąžino Rūta Ščiogolevaitė su partneriu Deividu Meškausku, o Mantas Jankavičius, šokantis su Izabele Romanovaite, surinko keliasdešimt balsų mažiau ir liko antras.

Jau tapo įprasta, kad trečią vietą ir be komisijos paramos iškovoja Laima Paksienė ir Romanas Čeburiak.

Iš 15 rugsėjį kovas ant parketo pradėjusių porų liko septynios. Penkios jų susigrums gruodžio 30–ąją finale ir kovos dėl pagrindinio prizo – 50 tūkstančių litų. Antrą vietą užėmusi pora gaus 20 tūkstančių litų, likusi trečia – perpus mažiau.

Finale poros šoks po 4 šokius ir 2 – klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių - siuitas.

Nuplaukę koncertai ir sambos mėlynės

„Dabar labai sunku - daug koncertų nuplaukė. Bet nesakau, kad mane tai labai erzina – aš tiesiog džiaugiuosi galimybe šokti. Juk koncertų dar bus ir bus. O gerbėjos tegul žiūri televizorių ir kol kas mato mane šokant“, - prieš tiesioginę transliaciją skubėdamas grimuotis DELFI sakė Mantas.

„Griuvau, aš griūnu dažnai – pati prisiprašau bandydama atlikti visokius triukus. Čia pasadoblio, čia sambos mėlynė“, - šypsojosi savanorė Laura Imbrasienė.

„Partnerė labai gera, puikiai sutariame, sutampa mūsų nuomonės ir darbo atžvilgiu. Aišku, mes nedirbame, kaip kitos poros – ateina ir šoka valandą be sustojimo, - pagyrų L.Imbrasienei negailėjo Vadimas Šuško. „Taip, jis pasistato kėdutę viduryje parketo ir aš turiu viena varinėti rumbos, džaivo ar sambos žingsneliais“, - įgelia partnerė. „Tu tiesiog „atidirbinėji“ pagrindinį žingsnį“, - nenusileidžia šokėjas.

„Dabar dar atrodo, kad gali kažką dar pakeisti, kad bus geriau ir tobuliau negu šokome visą savaitę, išskyrus sekmadienį“, - likus valandai iki transliacijos pradžios kalbėjo L.Imbrasienė.

Iš namų šeimininkės – į šokėjas

„Po savaitės repeticijų, kai partneris mane atlošęs laikė po 2 valandas per dieną, sakiau jam - „suvalgysiu tave gyvą, kaip pykstu“. Bet kitaip nieko nepasieksi – tik darbu. Reikia save nugalėti ir išlaikyti laikyseną, kuri visai ne tokia, kaip vaikštome. Žmogui, kuriam 45–eri, ne taip lengva keistis“, - po laidos skubėdama namo teigė Laima Paksienė.

„Mečiau sau iššūkį, tuo labiau, kad šokti visą laiką norėjau. Neturiu tam didelių gabumų, bet noras yra. Pabandžiau ir nesigailiu. Nemanau, kad šoku labai blogai“, - pasakojo ji, iki šiol gyvenusi ramų namų šeimininkės gyvenimą.

„Aš taip nesitikiu, kad mane žmonės palaiko. Galvoju, Viešpatie, kad Rolandą palaikytų, tai suprasčiau. Man palaikymas yra labai svarbu ir padeda. Jeigu ir publika nepalaikytų, ir teisėjai gniuždytų, aš turbūt nesugebėčiau išsitiesti“, - prisipažino šokėja.

„Tai kad dabar liberaldemokratai po 5 skambučius nepriskambins. Man be galo malonu, kad kiekvieną sykį einant mieste visi mane kalbina ir sako tą patį – mes už jus balsuojame ir palaikome, kad jūs ryžotės ir esate tokia drąsi. Ir visi giria, kad aš gražiai šokau. Tai rodo, kad partijos narių balsų neužtektų“, - į DELFI klausimą, kaip vertina kalbas, esą aukštą vietą lemia vyro Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ (liberaldemokratai) nariai, atsakė L. Paksienė.

O kad buvusiai pirmajai šalies damai favoritų netrūksta, įrodo žiūrovės Marinos Lietuvos televizijai atsiųsto laiško ištrauka: „Paksienė šoka santūriai ir padoriai, kaip ir kiekviena save gerbianti dama. O kitos tai tik išsidirbinėja – na, ne visiems žiūrovams turi patikti tokia šokėja, kuri taip gerai šoka, kad net koją užvaro vos ne ant galvos partneriui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją