Tačiau viskas gražu tik iš pirmo žvilgsnio. Šeštadienį L.T. žurnalistų kalbinti šokėjai neslėpė, kad dalyvavimas šou pareikalavo daugiau jėgų ir laiko, nei jie tikėjosi iš pradžių. Laidos dalyviai skundžiasi dideliu krūviu, krintančiais kilogramais ir blogėjančia sveikata.

Išsigando dėl sveikatos

Savanorė Laura Imbrasienė sakė itin daug laiko skirianti šokių repeticijoms. „Kiekvieną dieną repetuojame, kartais net po du kartus, net sekmadieniais. Bet jau matau, kad reikės bent sekmadieniais sau leisti pailsėti“, – kalbėjo ji.

Moteris neslėpė, kad dalyvavimas šou turi įtakos jos sveikatai. „Numečiau du ar tris kilogramus, nors ir taip esu kaip stulpas. Jau kritinė riba, kai nekaip jaučiuosi. Didelis fizinis krūvis savo duoda“, – buvo atvira L.Imbrasienė.

Taip pat savanoris Vaidas Kukarėnas sakė, kad jam sunku suderinti darbą ir šokius, kartais repeticijoms skiria net ir pietų laiką. „Rankas, kojas, nugarą skauda. Svorio numečiau gal 4,5 kg. Kelnes jau reikia siaurinti, pilvas sumažėjo, ir iš veido sukritau. Be to, stresas veikia. Juk kiekvieną savaitgalį nervinamės“, – kalbėjo jis.

Kaulai ir oda

Egzotiškosios išvaizdos verslininkė Greta Šapkaitė irgi neslėpė, kad repeticijos labai išvargina. „Kiekvieną dieną repetuoju. Po kokių penkių valandų vos galiu prišliaužti iki savo automobilio. Kartą sekmadienį repetavome, bet paskui šios tradicijos atsisakėme – jau buvo per daug“, – kalbėjo mergina. Ji teigė svorio nenumetusi: „Kad jau nebėra iš ko, aš jodinėdama visus kilogramus pamečiau“.

Žinomas drabužių dizaineris Seržas Gandžumianas kas dieną repetuoja 2–3 valandas. „Dažniausiai vakare, nes tada esu laisvesnis. Būna, kad ir rytais repetuoju, – kalbėjo jis. – Iš pradžių buvo daugiau entuziazmo. Atsirado intrigų, kas nors juk kiekvieną šeštadienį turi iškristi.

Buvo momentų, kai maniau, jog būčiau geriau atsisakęs pasiūlymo dalyvauti tokiame šou. Numečiau du kilogramus, nors neturėjau iš ko. Liko tik oda ir kaulai“.

Nuovargis ir mėlynės

Vienas iš „Lietuvos šokių dešimtuko“ favoritų Mantas tikino, kad repeticijoms neskiria itin daug laiko, bet jį slegia bendras krūvis: vaikinas studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), įrašinėja debiutinį albumą, nemažai koncertuoja. „Įsivaizduokite, namo grįžtu anksčiausiai 11 valandą vakaro, o keliuosi kokią 7 ryto. Tad bendras nuovargis jaučiasi žiauriai – ir sveikatos tiek nebėra, ir morališkai jaučiuosi pavargęs“, – kalbėjo atlikėjas.

Dainininkas sako pajutęs, kad neteko kelių kilogramų, nors nesisvėrė: „Pilvo neliko visai, sceninės kelnės jau gerokai smunka“.

Pirmąsias pozicijas dažniausiai „Lietuvos šokių dešimtuke“ užimanti Rūta Ščiogolevaitė sakė vien šokiams skirianti dvi valandas per dieną, nemažai laiko atima tinkamos muzikos, drabužių paieškos. Ji taip pat dar studijuoja LMTA, įrašinėja naują albumą, koncertuoja.

Dainininkė sakė „sumažėjusi“ trimis dydžiais: „Jau atsibodo vis naujas kelnes pirkti“. Jos teigimu, šokėjai patiria didžiulius krūvius. „Ir ašarų būna, ir mėlynių tiek, kad jei parodyčiau, nepatikėtumėte“, – atvirai kalbėjo žinoma atlikėja.

Šeštadienį pirmąją vietą su partnere Izabele Romanovaite užėmė dainininkas Mantas, antrąją – atlikėja Rūta Ščiogolevaitė ir jos partneris Deivydas Meškauskas. Buvusi pirmoji šalies ponia Laima Paksienė su Romanu Čeburiaku liko treti. Iš „Lietuvos šokių dešimtuko“ iškrito aktorius Saulius Siparis su Elena Leonova. Tiesa, jie dar gali sugrįžti į šou – visos lapkritį iškirtusios poros dėl antro šanso grumsis mėnesio pabaigoje.