Pasak pranešimo spaudai, „Žinių radijo“ tarybos pirmininkas, laidos sumanytojas žurnalistas Audrys Antanaitis teigia, kad Lietuvos žiniasklaida nemėgsta skalbti savo marškinių viešai. „Žiniasklaidos anatomija“ – pirmas bandymas parodyti išvirkščiąją žiniasklaidos pusę, pirmoji pastanga atskirti nepagrįstai tapatinamas žurnalistikos ir žiniasklaidos sąvokas. Atėjo laikas rūpintis ne tik žiniasklaidos priemonių kiekybe, bet ir jų turiniu, todėl tikimės, kad ši laida taps pirmu sėkmingu žingsniu kitokios – pilietinės, kokybinės – žiniasklaidos link“, – tikina A. Antanaitis.

Pasak Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko ir naujosios laidos vedėjo Dainiaus Radzevičiaus, daugelis esame linkę ignoruoti savo sveikatos problemas tol, kol jos tampa akivaizdžios.

„Žiniasklaida – gyvas organizmas, taip pat kartais susiduriantis su sveikatos problemomis ir turintis žalingų įpročių. Deja, kaip mes apie savo ligas, taip ir žiniasklaida apie savo skaudulius kalba retokai. O tų skaudulių tikrai esama. Laidoje „Žiniasklaidos anatomija“, remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, aiškinsimės tikrąsias politikų ir žiniasklaidos sąsajas, verslo įtaką žiniasklaidai, tiesos ir objektyvumo kainą, analizuosime žiniasklaidos etikos ir teisės pažeidimus“, – teigia D. Radzevičius.

Į laidą „Žiniasklaidos anatomija“ ketinama kviesti ir žurnalistus, ir žiniasklaidos turinį prižiūrinčius, ir žiniasklaidoje minimus asmenis. Kadangi naujoji laida tiesioginė, jos dalyviais taps ir klausytojai: jie galės išsakyti savo nuomonę diskutuojamu klausimu, po laidos – siūlyti aktualias temas ar galimus pašnekovus.

Pirmosios laidos tema pasirinktas teismų ir žiniasklaidos konfliktas, šįkart kilęs tarp pranašo Mahometo karikatūras perspausdinusio dienraščio „Respublika“ ir teisėjo Audriaus Cinino.

Vienoje iš gruodžio mėnesio laidų apie Europos žiniasklaidos situaciją ir kylančias žurnalistikos problemas kalbės tuo metu Lietuvoje viešėsiantis Europos žurnalistų federacijos prezidentas Arne Kőnigas. Nuo spalio 17 d. laida „Žiniasklaidos anatomija“ – per „Žinių radiją“ kas antrą antradienį 10.10 val., kartojama 19.10 val. Laidą taip pat bus galima rasti ir garsiniame „Žinių radijo“ interneto svetainės archyve.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją