Nenuostabu, juk šokių aikštelėje gracingumą demonstravo įžymybės, kurioms šypsenomis, artistiškumu ir šokio technika nenusileido penki savanoriai – Laura Lipnickaitė, Laura Imbrasienė, Jolita Jankauskaitė, Leonas Juodvalkis ir Vaidas Kukarėnas.

Tačiau ne vienam žiūrovui užkliuvo pirmojoje laidoje šokėjų pasirodymus vertinusios komisijos komentarai. Nors ją sudarė choreografas Jurijus Smo-riginas bei tarptautinės klasės sportinių šokių teisėjai Dalia Kamaitienė ir Juozas Aleksandravičius, vieni žiūrovai pasigedo tikslesnio vertinimo, o kiti – net objektyvumo, mat atrodė, kad žvaigždžių šokiai vertinami nuolaidžiau.

„Puikiai suprantame, kad balsuojant pirmosiose laidose, kai žiūrovai dar nėra susipažinę su visais dalyviais, labiausiai nukentėtų savanoriai, o jie juk ne mažiau žavūs nei pripažintos žvaigždės. Todėl žiūrovų balsavimas ir dalyvių iškritimas prasidės tik trečią savaitę, – sakė projekto prodiuserė Indrė Cėsiū-nienė. – Kita vertus, šį šeštadienį buvo pirma laida, tad nenuostabu, jog pasitaikė klaidų. Svarbiausia, kad iš jų pasimokytume“.

Specialisto vertinimai

Taigi pagal pirmosios laidos komisijos komentarus žiūrovams susidaryti nuomonę apie šokėjus buvo gana sudėtinga. „Lietuvos šokių dešimtuko“ daly-vių pasirodymus paprašėme pakomentuoti profesionalo – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidento ir Vilniaus sportinių šokių klubo „Ratuto“ vyriausiojo trenerio V.Visocko.

Greta Šapkaitė: „Priimta manyti, kad tamsiaodės moterys turėtų geriau šokti aistringus šokius kaip rumba. Tačiau Gretai geriau sekėsi kvikstepas – ji atrodė lengvutė, neblogai susitvarkė su žingsneliais. Šokant rumbą gerai atsispindėjo emocijos, tačiau kūnas dar neklausė“.

Rūta Ščiogolevaitė: „Kiek žinau, Rūta niekada nėra šokusi ir mažai sportavusi, tad jos pažanga nuostabi. Matyti, kad dainininkė šokiui yra labai gabi. Jeigu pataisytų dar viršutinę liniją, būtų viena realiausių pretendenčių pasirodyti finale“.

Laima Janušonytė: „Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kitos poros pasirodydamos daug dėmesio ir laiko skyrė įžangai – atėjimai, nusilenkimui ir t.t. Laimos ir jos partnerio variacijos truko visą minutę. Tai išties sudėtinga, juk profesionalai varžybose šoka minutę ir 15 sekundžių“.

Daina Gudzinevičiūtė: „Viską pateikė vaidybiškai, linksmai, nuotaikingai. Techninė šokių pusė silpnesnė, bet tikiu, kad atslūgus pirmajam jauduliui ji turės progą pademonstruoti ir kitus savo sugebėjimus“.

Laima Paksienė: „Viską atliko labai kruopščiai ir tvarkingai. Matosi, kad daug dirbo“.

Laura Imbrasienė: „Labai artistiška, turi pakankamai paslankų kūną, neblogai įvaldžiusi judesius. Ji su partneriu padarė neblogą įspūdį“.

Laura Lipnickaitė: „Pasirodė neblogai. Įveikusi jaudulį šoks tiesiog puikiai“.

Jolita Jankauskaitė: „Šoko techniškai tvarkingai, tačiau per daug dėmesio skyrė žingsneliams, todėl šiek tiek nukentėjo meninė variacijų pusė. Bet tai nesunkiai ištaisoma, todėl esu įsitikinęs, kad Jolita dar pademonstruos puikų šokį“.

Saulius Siparis: „Jam žingsneliai sekėsi prasčiau, tačiau viską atliko solidžiai ir net, sakyčiau, džentelmeniškai. Svarbiausia, kad neperspaudė vaidin-damas – tai būtų atrodę neskaniai“.

Pripsas: „Matyt, gyvenime jis mėgsta šokti, aikštelėje atrodė gana judrus, sportiškas“.

Dalius Mertinas: „Išsiskyrė šokio muzikalumu, tačiau techninę pusę reikėtų pašlifuoti“.

Seržas Gandžumianas: „Pateikė naują variantą – sportiniai šokiai su armėnišku koloritu. Bet Seržas pasielgė teisingai: šiuo metu jam neišėjo sudėtingi žingsneliai, tad didžiausią dėmesį sutelkė artistiškumui“.

Mantas: „Vienas stipriausių dalyvių, jau dabar vertas finalo. Manau, kad kadaise Mantas šoko, tai išduoda teisingos rankų padėtys, lengvas šokis. Esu įsitikinęs, kad po kelių mėnesių treniruočių Mantas atrodys ne prasčiau nei žemesnių klasių varžybose dalyvaujančios sportinių šokių poros“.

Leonas Juodvalkis: „Matyti, kad mažai šokęs ir dega noru išmokti. Techniškai silpniau, tačiau artistiškumo pakako su kaupu“.

Vaidas Kukarėnas: „Kaip tikras kokybės inspektorius viską sąžiningai išmoko. Tereikia priprasti prie scenos ir atsikratyti jaudulio“.