„Radijo savininkas Augustinas Rakauskas ir toliau siekia, kad mūsų kanalas būtų pilietiškai kuo aktyvesnis, artėjant rinkimams įsileistų visų partijų atstovus, bet išklausytų ir gintų tuos, kuriuos labiausiai skriaudžia valdininkai ir biurokratai“, - sako „Žinių radijo“ generalinis direktorius Vaidotas Žukas.

Kelerius metus „Žinių radijas“ retransliavo TV3 pavakario žinias. Nuo rugsėjo 4 d. retransliuojamos LNK žinios. Nelaukę rudens sezono, naują teisinio švietimo laidą „Mano teisė“ pradėjo vesti žurnalistė Eglė Kairelytė ir teisininkas Darius Sauliūnas.

Galima visus pinigus išleisti šiandien. Galima ir taupyti. Tačiau galima ne tik taupyti, bet iš to ir užsidirbti. Apie tai – nauja „Žinių radijo“ laida „Septyni sėkmės žingsniai“. Kita laida apie bankinius produktus – „Paskola“. Jos transliuojamos penktadieniais 8.45 val. Veda žurnalistė Eglė Gabrytė.

Kita nauja laida „Verslo bitės“ rengiama drauge su Lietuvos verslo darbdavių konfederacija. Valstybės pagalba nacionalinio paveldo produktų kūrėjams, mažmeninės prekybos tinklų veiklos pasekmės smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms arba kam reikalingos neveikiančios įmonės – tokios artimiausių laidų temos. „Verslo bitės“ – trečiadieniais 10.10 val. (ved. Daiva Taučkėlaitė).

„Žinių radijo“ bendradarbis Andrius Tapinas, vedęs „Nematomą ranką“ (vasarą ji turėjo sezono rubriką „Nematoma ranka. Vasaros ekonomika“), nuo rudens keičia savo laidos struktūrą ir pavadinimą. Rezonansiniai pasaulio įvykiai iš skirtingų pusių apžvelgiami Arūno Sprauniaus ir Vadimo Vileitos laidoje „Dvi pusės“, „Ekonomisto komentaro“ autorė – Aušra Maldeikienė, o „Politikos įvykių komentarus“ pateikia Vladimiras Laučius ir Artūras Račas.

Drauge su Seimo kontrolierių įstaiga „Žinių radijas“ pradeda analitinę tiesioginių pokalbių laidą „Kad valdžia tarnautų žmonėms...“ Laidos tikslas – padaryti gyvenimą skaidresnį, valdžios veiksmus – suprantamesnius, neleisti valdininkams naudotis tarnybine padėtimi. Čia bus nagrinėjami konkretūs žmonių skundai, susiję su valdininkų piktnaudžiavimu ir žmogaus teisių pažeidimais. Raigardo Musnicko vedama laida „Kad valdžia tarnautų žmonėms...“ – ketvirtadieniais 10.10 val.

Šešis kartus per savaitę radijas transliuoja išsamias spaudos apžvalgas (ved. J. Samušytė ir Marijus Žiedas), darbo dienomis – sudėtinę laidą „Rytas su Žinių radiju“, o darbo popiečiais dvi valandas tiesiogiai bendrauja su visa Lietuva aktualijų laidoje „Dienos klausimas“ (ved. Lina Luneckienė ir Agnė Skamarakaitė).

Į „Žinių radijo“ eterį po vasaros atostogų grįžta ir klausytojų pamėgti pirmadienio priešpiečių „Įvykiai ir komentarai“ (ved. Ginas Dabašinskas ir Aurimas Perednis), kasdieniai pokalbiai „Prie pietų stalo“ (ved. G. Dabašinskas) ir pavakarių „Apskritas stalas“ (ved. A. Perednis), taip pat Audrio Antanaičio kasdienis „Raktas“, šeštadienio „Avilys“ ir sekmadienio „Laisvės kryžkelės“ – apie rezistentų kovas su sovietiniais okupantais.

Šeštadienių laidą „Radijo TV“ rengs kitas žurnalistas – profesionalus aktorius Ridas Jasiulionis. Iš pokalbio akis į akį su vienu TV žmogumi laida virsta diskusija aktualiomis televizijos meno temomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją