Tris valandas truksiančiame paramos koncerte „Noriu matyti pasaulį“ pasirodys Rūta Ščiogolevaitė, Janina Miščiukaitė, Deivis, „Bobų vasara“, ryškiausios Lietuvos klasikinės ir kamerinės muzikos žvaigždės - Irena Milkevičiūtė, Eduardas Kaniava, Gintarė Skerytė, Vladimiras Prudnikovas, Vladas Bagdonas, Lietuvos kamerinis orkestras, mišrus choras „Vilnius“.

Skambės populiariausi klasikinės muzikos kūriniai, lietuvių estrados klasika. Bus rodomi filmuoti siužetai apie regėjimo negalią turinčius vaikus, pasakojamos jaudinančios jų gyvenimo istorijos.

„Pabandykite užsirišti akis tamsiu raiščiu ir pavaikščioti bent vieną dieną po miestą nieko nematydami, nešini tik balta lazdele. Tada suprasite, ką reiškia būti neregiu”, - sako LTV laidų vedėja Edita Mildažytė, neatsitiktinai sutikusi vesti koncertą ir raginti padėti tiems, kurie pasaulį mato ne akimis, o širdimi.

„Neregiai labai daug gali. Kartais jie pranoksta reginčiuosius. Jiems tik reikia specialių priemonių, specialaus mokslo, išsilavinimo. Jei mes tai duosime neregiui, tai jis ir mus pralenks“,- šios akcijos prasmingumu įsitikinusi Vilniaus universitetinės ligoninės akių ligų skyriaus gydytoja Rasa Bagdonienė.

Tiesioginės televizijos transliacijos metu už žiūrovų skambučius gauti pinigai bus perduoti aklųjų ir silpnaregių mokykloms, ir jos pačios spręs, ką pirkti - elektroninių Brailio rašto mašinėlių, kompiuterių su specialiais priedais akliesiems, knygelių ar silpnaregiams itin reikalingų elektroninių didinimo lupų.

Renginio režisierius – Raimondas Banionis. Tiesioginė „Noriu matyti pasaulį“ transliacija iš Nidos prieplaukos – rugpjūčio 25 d. 19.35 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją