„Aš padainuosiu savo kūrybos dainą“, – tokiais žodžiais prisistatydavo beveik kiekvienas realybės dokumentikos „Kelias į žvaigždes 2“ antro turo atrankos dalyvis. Tris dienas į LNK studiją keliavo jaunuoliai, norintys tapti dainininkais. Jiems teko stoti prieš kameras lyg tikrame laidos filmavime ir atsakinėti į suktus komisijos klausimus.

Daugiausiai – dvidešimtmečių

105 dalyviai, kurių amžiaus vidurkis – 20 metų. Pasirodė tik keletas vyresnių nei 23 metai žmonių. Štai 35 metų Rolandas Lukošiūnas prisipažino, kad nevertina lietuviškų dainų ir į realybės šou nori dėl to, kad populiarintų užsienio atlikėjų dainas. Biržietę Vigiliją Gasevičienę į atranką išsiuntė jos mokiniai. Moteris moko vaikus dainuoti ir groti gitara, o šie privertė mokytoją užpildyti anketą.

Komisiją sudarė šou vedėjas Arūnas Valinskas, radijo stoties „Lietus“ generalinis direktorius Gintaras Zdebskis, „Kelio į žvaigždes 2“ režisierė Edita Kabaraitė ir būsimų žvaigždžių vadybininkas Marius Berenis-Tru Sabaka.

Dainuoja visi

Pirmąjį atrankos turą klausiusi bene visų norinčių dalyvauti komisija šįkart atsipūtė – beveik visi atrankos dalyviai turėjo klausą ir mokėjo dainuoti. Daugelis jų atrankai paruošė savo kūrybos dainas, dažniausiai lyriškas ir lėtas. Kai kurių dalyvių buvo prašoma ir pašokti – komisija norėjo sužinoti, ar dalyvis yra plastiškas ir jaučia ritmą. Kai kurie dalyviai atrankai ruošėsi itin atsakingai. Vilnietis Paulius Praškys, pasivadinęs pseudonimu Baggy B, studijos scenoje pasirodė su keturiomis šokėjomis.

Vaikinas komisiją intrigavo ir netradicine apranga – reperiu savo laikantis vaikinas buvo apsikarstęs blizgančiais pakabučiais ir mūvėjo oranžines kelnes, kurių „klynas” siekė kelius.

Į antrą turą pateko ir jau du su muzikiniu pasauliu susipažinę dalyviai. Dainininkui Milano, kurio tikrasis vardas Vaidotas Valiukevičius, teko atremti komisijos kamantinėjimus, kodėl jis dalyvaująs atrankoje.

„Tu gi ir taip įrašinėji muziką, koncertuoji. Kodėl čia eini?“ – atlikėjo teiravosi G.Zdebskis.

„Neturiu šeimos, vaikų, tad kodėl man nepabandžius? Dar ir nemokamai maitins“, – juokavo Milano.

Atrankoje pasirodė ir anksčiau gyvavusios merginų grupės „Muscat“ narė Ugnė Kvaraciejienė.

„Užkniso būti rūsyje“, – prasitarė Ugnė.

Planuojama, kad realybės dokumentikoje dalyvaus 12 dalyvių. Kas pateko, kas ne, komisija svarstys iki 25 dienos.

„Jei nepatekote, galite ruoštis kitiems metams. 95 procentai, kad bus ir „Kelias į žvaigždes 3“, – prasitarė A.Valinskas.