„Turbūt jų dar trečdaliu padaugės, todėl nerimas yra labai didelis, nes tokio kiekio anketų dar nesame gavę. Mums tai yra iššūkis ir didelė atsakomybė, kad nepadarytume klaidų. Fiziškai susitikti su visais neįmanoma, todėl dalis žmonių yra renkami tik iš anketų, daug jų atkrenta“, – teigė jis.

Šiemet profesionalesni

Atrankoje dalyvavę šeši komisijos nariai – L.Šeškus, jo asistentė Laura Užupienė, laidos redaktorius Dominykas Kubilius, „vadybininkas“ Marius Berenis, LNK vyriausiasis režisierius Darius Dapkus bei muzikos prodiuseris Modestas Karnaševičius vieningai tvirtino, jog šiemet dalyviai juos šokiravo, nes visi yra daug profesionalesni ir įdomesni.

„Aš esu „apakęs“. Turbūt daugelis žmonių, matę pirmąjį „Kelią į žvaigždes“, patys suprato, kad jiems su savo balsu geriau net nelįsti, todėl šiemet jaučiasi didelis skirtumas“, – nuostabos neslėpė M.Berenis.

Komisija greita

Pirmadienį prasidėjusi atranka tęsis pusę mėnesio, per dieną planuojama priimti apie 100 žmonių, iš viso – apie pusantro tūkstančio. Į antrąjį turą, kuris vyks rugpjūtį, kviečiami tie, kurie sugeba per tris minutes jiems skirto laiko sužavėti ir, kaip teigė L.Šeškus, „sukirbinti nors vos vos“.

Nėra žmonių skaičiaus, kurį komisija numačiusi pakviesti į antrą turą. Ji dirba sparčiai – jei trys nariai nusprendžia, kad dalyvis tinkamas, jis kviečiamas susitikti dar kartą.

Dabar svarbiausias atrankos kriterijus – gebėjimas dainuoti. Tačiau, anot D.Kubiliaus, jau pirmąją dieną nedainuojančių dalyvių buvo visiška mažuma.

Komisiją stebino ne vienas „Dainų dainelės“ laureatas, savas grupes įkūrę muzikantai, įvairių muzikos kolektyvų, chorų atstovai.

Lėmė prigimtis

Į antrąjį turą patekę vieni dalyviai neslėpė džiaugsmo, kiti dar negalėjo patikėti sėkme. Kirgiziško kraujo turinčios Dilber Nurdinovos veidas komisijai buvo jau matytas. Mat ji dalyvavo kitoje – „Idealios poros“ realybės šou atrankoje. Nors ten ji nepateko, šį kartą vieningai buvo nuspręsta nepaleisti šios simpatiškos merginos.

„Aš tiesiog gyvenu ir plaukiu pasroviui. Pusę metų studijavau Briuselyje, o grįžusi pajutau, kad praradau daug draugų, todėl dar vasarį pildžiau anketas dalyvauti visur, kur buvo įmanoma“, – pasakojo D.Nurdinova.

Panevėžyje gyvenančiam čigonų-graikų kilmės Radži Aleksandrovičiui didelių pastangų pavergti komisiją nereikėjo. Jis pakerėjo ne tik egzotiška išvaizda, bet ir balsu. Juk ne veltui yra dainavęs su operos solistu Virgilijumi Noreika, Žilvinu Žvaguliu, italų dainininku Robertino Loretti.

Vaikų namuose užaugęs 19 metų vaikinas įsitikinęs, kad žavėti reikia dainomis ir talentu, o ne „vaidinti ir kelti gailestį, kad esi iš kaimo“, kaip esą tai darė pirmojo „Kelio į žvaigždes“ nugalėtojas Andrius Rimiškis.