Dainininkės režisuotas filmas „Music“, kuriame vaidino aktorės Kate Hudson ir Maddie Ziegler, – apie autizmo sutrikimą turinčią mergaitę, kuria ima rūpintis priklausomybės atsikračiusi jos netikra sesuo.

Filmas sulaukė kritikos dėl to, kaip jame buvo vaizduojamas autizmas.

Filmas buvo nominuotas „Auksinei avietei“ (kurios teikiamos kritikų labiausiai išpeiktiems filmams), po to Sia teigė turėjusi kovoti su ją aplankančiomis mintimis apie savižudybę.

Dabar tinklalaidėje Sia paskelbė: „Man – autizmo spektro sutrikimas, sveikstu, apskritai daug visko vyksta.“

Sia neatskleidė, kada jai diagnozavo autizmo spektro sutrikimų, tikėtina, kad tai įvyko per pastaruosius dvejus metus.

Ji pasakojo: „45-erius metus galvojau: „Turiu užsidėti savo žmogišką kostiumą.“ Tik per pastaruosius dvejus metus tapau savimi.“

Sia pabrėžė, kaip svarbus save mylėti ir priimti: „Niekas tavęs negalės pažinti ir mylėti, jei turėsi daugybę paslapčių... ir gyvensi gėdydamasis [savęs]. O kai galiausiai atsiduriame vienoje patalpoje su nepažįstamais žmonėmis ir išpasakojame jiems savo didžiausias, slapčiausias, gėdingiausias paslaptis, o visi kartu su mumis juokiasi ir mes pirmą kartą gyvenime nesijaučiame esantys šiukšlės, pirmą kartą gyvenime jaučiamės išgirsti tų, kurie mums brangūs... Tada galime atsiverti pasauliui, būti žmonėmis, kurie turi širdį ir neapsimetinėja niekuo kitu.“

„Grammy“ nominuotas dainininkė Sia atsiprašė autistų bendruomenės po to, kai jos filmas „Music“ sulaukė kritikos, ji paaiškino, kad jos širdis niekada nemelavo, ir paragino neskubėti jos teisti, verčiau pirma pažiūrėti filmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją