Kaip praneša „DailyMail“, T. Turner daugiau nei keturis dešimtmečius kovojo su žarnyno vėžiu ir kentėjo nuo aukšto kraujospūdžio.

Jos atstovai užsienio naujienų portalui patvirtino, kad rokenrolo karalienė mirė dėl natūralių priežasčių. Liūdną žinią apie jos mirtį jie paskelbė gegužės 24 d.

Po jos mirties vėl pasirodė T. Turner memuarai, kuriuose ji prisipažino, kad 2016 m. svarstė nusižudyti, kol jos vyras Erwinas Bachas paaukojo jai savo inkstą.

Savo memuaruose ji atskleidė, kad užsiregistravo į savižudybės su pagalba organizaciją.

T. Turner išsiaiškino, kad jos nevaldomas aukštas kraujospūdis pagreitino inkstų pažeidimus. Todėl žinodama, kad jos organizmas gali išsijungti, ji pabandė susitaikyti su mintimi, kad gali numirti.

Delfi primena, kad legendinė dainininkė T. Turner, būdama 83 metų, mirė savo namuose netoli Ciuricho. Atlikėja, kaip iš pradžių buvo nurodoma, mirė po ilgos ligos, apie netektį pranešė jos atstovai.

Tragiška Tinos Turner gyvenimo istorija: gudrybė keičiant vardą, iš gėdos slėptos vestuvių detalės, vyro paaukotas inkstas

Nuo tada, kai Tina Turner pirmą kartą užlipo ant scenos, jos gyvenimas buvo tikra tragiškų įvykių karuselė, kėlusi ją į gyvenimo aukštumas bei bloškusi į pačias žemiausias žemumas. Jau ir taip sunkaus gyvenimo mačiusi Tina patyrė dar daugiau kančios, kai pateko į Ike‘o Turnerio akiratį. Jis ją padarė žvaigžde, tačiau jos gyvenimą pavertė tikru pragaru. Tačiau tai ne viskas, ką teko išgyventi muzikos žvaigždei...

Visi puikiai žino apie tai, kad sutuoktinis prieš ją smurtaudavo. Ike‘as su Tina elgėsi lyg su marionete, tačiau jai galiausiai pavyko nutraukti jo pančius.

Vis dėlto net ir išsilaisvinusi iš brutalaus vyro gniaužtų Tina, rodos, patyrė ne ką mažiau kančių. Nepaisant sėkmingos, dešimtmečius trukusios karjeros, viena iš garsiausių šios kartos muzikančių patyrė ne tik asmeninių kančių ir konfliktų su kolegomis, bet ir susidūrė su rimtomis sveikatos problemomis. Štai tragiška tikroji Tinos Turner gyvenimo istorija, kurią aprašo portalas Grunge.com.

Sunki vaikystė

Tina Turner, kurios tikrasis vardas yra Anna Mae Bullock, gimė Natbuše, Tenesio valstijoje. Kaip nurodoma jos gimimo liudijime, ji gimė Floydo ir Zelmos Bullockų šeimoje.

Kai Tinai buvo dešimt metų, jos mama, neištvėrusi nuolatinių barnių su vyru, paliko šeimą ir išėjo iš namų ieškoti geresnio gyvenimo. Tai žurnalui „Rolling Stone“ pasakojo pati dainininkė. Galiausiai ją apleido ir tėvas, todėl mergaitei teko greitai suaugti.

Tiną ir jos vyresnę seserį Alline augino močiutė. Kai ši mirė, seserys išvyko į Sent Luisą, kur gyveno jų motina. Tai buvo sunkių išgyvenimų pradžia.

Gyvendamos Sent Luise Tina ir jos sesuo dažnai lankydavosi jų rajone veikusiuose ritmenbliuzo klubuose, nors anuomet ji tebuvo paauglė. Ir vieną vakarą „Manhattan“ klube Tina sutiko vyrą, kuris vėliau padarė didžiulę įtaką jos gyvenimui. Tai buvo Ike‘as Turneris.

Dėl pažinties su Ike‘u Tina turėtų „dėkoti“ savo seseriai

Dėl to, kad susikirto Tinos ir Ike‘o keliai, galima kaltinti daug dalykų. Pilnatį. Prakeikimą. Galbūt kelią perbėgo juoda katė. Tačiau iš tiesų dėl jų pažinties atsakomybė krenta ant jos vyresnės sesers Alline pečių. Ši dirbo barmene viename populiariame ritmenbliuzo klube, kur dažnai grojo Ike‘o Turnerio grupė „Kings of Rhythm“. Vieną vakarą, kai Tina stebėjo pasirodymą, grupės būgnininkas pridėjo mikrofoną Tinai prie lūpų ir ši ėmė dainuoti kartu. Vėliau Ike‘as pribėgo prie jos ir pasakė: „Mergyt, nežinojau, kad moki taip dainuoti!“

1986 metais žurnalui „Rolling Stone“ duodama interviu Tina pasakojo, kad tą vakarą visi labai dėl jos džiaugėsi, nes visi pažinojo jos seserį ir girdėjo istorijas apie tai, kad Tina nori tapti dainininke. Nuo to vakaro prasidėjo Tinos kelias į šlovę.

Ike‘as duodavo jai drabužių ir papuošalų pasirodymams. Jau tuomet jis mėgino iš jos nulipdyti tai, ką norėjo matyti. Tina, savo ruožtu, iš pradžių nenorėjo turėti nieko bendro su Ike‘u. „Aš maniau, kad jis buvo baisiai negražus“, – sakė Tina.

Ike‘as Turneris pakeitė jos vardą, kad ji jam priklausytų

Tina ne visuomet buvo Tina. Jos tikrasis vardas buvo Anna Mae Bullock, tačiau kai ji ėmė nuolat dainuoti su Ike‘u, šis nusprendė, kad jos vardas netraukia dėmesio. Įrašinėdamas savo pirmąjį albumą, kuriame daug dainų buvo įrašyta su Tina, jis nusprendė, kad jai reikia naujo vardo. Taip atsirado albumo pavadinimas „Ike and Tina Turner Revue“.

2013 metais duodama interviu Oprahai Winfrey Tina sakė, kad Ike‘s labai gudriai pasielgė pakeisdamas jos vardą – taip parodė, kad ji iš esmės priklauso jam. Jis labai gudriai „priklijavo“ savo vardą prie jos būsimuose įrašuose, nes jau turėjo neigiamos patirties: išpopuliarindavo atlikėjus, o šie vėliau be jo pasirašydavo sutartis su įrašų studijomis. Ike‘as norėjo padaryti viską, kad išpopuliarėtų kartu su ja ir to siekdamas ėmėsi tikrai drastiškų priemonių.

Vestuvių naktį Tina Turner buvo priversta eiti į viešnamį

2018 metais pasirodžiusiuose savo memuaruose „My Love Story“, kurie buvo jos 1986 metų knygos „I, Tina“ tęsinys, Tina Turner papasakojo apie savo liūdnai pasibaigusią santuoką su Ike‘u Turneriu, už kurio ištekėjo 1962 metais. Tina pasakojo, kad kai jai buvo 22 metai, jiedu su Ike‘u nuvyko į Meksikos Tichuanos miestą greitai susituokti. Ji ne taip įsivaizdavo tobulas vestuves, tačiau pakluso, nes norėjo nuraminti Ike‘ą ir išvengti smurto.

Po ceremonijos savo pirmąsias santuokos valandas jiedu praleido viename viešnamyje stebėdami gyvą sekso pasirodymą. Tai tikrai nebuvo vieta, kurioje ji norėjo būti. Tina pasakojo, kad vestuvinė naktis jai buvo labai nemaloni, ji vos neapsipylė ašaromis.

„Ta patirtis buvo tokia siaubinga, kad aš ją užgniaužiau savyje, ištryniau iš atminties ir susikūriau visai kitokį scenarijų – fantaziją apie romantišką pabėgimą“, – interviu laikraščiui „The Dail Mail“ vėliau pasakojo dainininkė.

Iš gėdos ji daug metų slėpė savo vestuvių detales.

Ike‘as Turneris sumušė Tina batų pratempėju

2013 metais duodama interviu O. Winfrey Tina papasakojo, kaip I. Turneris ją pirmą kartą sumušė. Ji pasakojo jo kolegai papasakojusi apie savo nuogąstavimus dėl to, kad jis susiejo judviejų kaip muzikinių partnerių vardus. Kai tai pasiekė Ike‘o ausis, jis pasikvietė Tiną pasikalbėti ir tuomet pasiėmęs medinį batų pratempėją ėmė talžyti jai per galvą. Vėliau jis liepė Tinai gultis į lovą ir su ja santykiavo.

Ir tai tebuvo smurto pradžia. Savo memuaruose „My Love Story“ Tina papasakojo, kad Ike‘as ją nuolat žiauriai mušė ir kartą net šliūkštelėjo į veidą karštos kavos, dėl ko ji patyrė trečiojo laipsnio nudegimų. O kartą jai sulaužė žandikaulį.

Būdama ištekėjusi už Ike‘o Tina prarado bet kokią viltį

2018 metais pasirodžiusiuose savo memuaruose „My Love Story“ dainininkė pasakojo, kad santuokos su Ike‘u metu ji buvo panirusi į tokią gilią depresiją, kad kartą net mėgino nusižudyti. Ji kreipėsi į gydytoją teigdama, kad prastai miega, todėl jis išrašė jai vaistų. Tą vakarą ji išgėrė 50 tablečių, kad nutrauktų savo kančias. Ji sakė, kad tai nebuvo klasikinis pagalbos šauksmas – ji iš tiesų norėjo mirti.

Tina taip pat pasakojo buvusi labai nelaiminga, kad atsipeikėjo. Tačiau nusprendė, kad tai buvo ženklas, jog jai lemta gyventi. Daugiau ji niekada nebebandė žudytis.

O jos vyras, kaip ir galima buvo tikėtis, neištarė nė vieno paguodos žodžio, kai Tina po perdozavimo atsipeikėjo ligoninėje. Jis tepasakė: „Turėtum mirti“.

Pragaras prasivėrė tuomet, kai Tina nusprendė skirtis

1976 metais Tina pabėgo nuo Ike‘o kišenėje teturėdama 36 centus ir degalinės kortelę. Dainininkė pasakojo, kad buvo primušta ir visa sutinusi, prasiskolinusi ir net nepasiėmė savo perukų, o tiesiog atsistojo ir išėjo. Ji atėjo į pirmą pasitaikiusią saugią vietą – „Dallas Ramada Inn“ viešbutį“ – ir paprašė registratūros vadybininko kambario, o šis jai jį davė.

Ike‘as ir Tina tuo metu gastroliavo, kai ji pagaliau sukaupė drąsą ir jį paliko. Nors išsilaisvinusi ji pajuto didžiulį palengvėjimą, iš pradžių viskas nebuvo taip paprasta. Keli rėmėjai mėgino kreiptis į teismą ir atgauti pinigus už išlaidas ir parduotus bilietus, o ir pats Ike‘as ėmėsi veiksmų. Savo memuaruose Tina rašė, kad po to, kai ji pateikė prašymą skirtis, Ike‘as ėmė siuntinėti savo „berniukus“, kad šie ją gąsdintų.

Jos teigimu, vieną naktį jie net apšaudė namą, kuriame ji gyveno. Tina pasakojo, kad kartais taip bijodavo, kad miegodavo spintoje.

Tina Turner prarado sūnų

Prieš ištekėdama už Ike‘o Turnerio Tina susitikinėjo su saksofonistu Raymondu Hillu iš I. Turnerio grupės „Kings of Rhythm“. Ji pastojo ir nusprendė gimdyti, nors žinojo, kad iš šių santykių nieko nebus.

Vėliau Ike‘as įsisūnijo jos sūnų Craigą, kai jiedu susituokė 1962 metais. 2018 metais 59 metų Craigas Turneris buvo rastas negyvas savo namuose Kalifornijoje. Vėliau buvo nustatyta, kad jis nusižudė.

Duodama interviu BBC Tina pasakojo, kad sūnus prieš mirtį rodėsi esąs laimingas tiek profesiniame, tiek ir asmeniniame gyvenime. Jis dirbo nekilnojamojo turto kompanijoje ir neseniai buvo pradėjęs susitikinėti su moterimi, kuri jam labai patiko.

Jis sakė, kad niekada nebuvo sutikęs tokios moters. Gedinti Tina teigė nesupratusi, kas paskatino sūnų pakelti prieš save ranką, nors prisiminė, kad jo elgesys kiek pakito. Tačiau tai jai tikrai nekėlė nerimo.

Ike‘as Turneris visiškai nesigailėjo dėl smurto

1985 metais žurnale „Spin Magazine“ išspausdintame straipsnyje Ike‘as Turneris visiškai ramiai atsakė į klausimą apie tai, kad jau seniai kalbama, jog jis santuokos metu mušdavo Tiną.

„Prieš daugelį metų buvau ūmaus būdo. Nesigailiu dėl nieko, ką padariau. Visiškai dėl nieko. Taip, ją mušdavau, tačiau tikrai nemušdavau jos dažniau nei eilinis vidutinis vyras muša žmoną“, – sakė jis.

Ike‘as vėliau dar ne kartą straipsnyje atskleidė savo tikrąjį veidą, kai ėmė girtis, jog tai jis pavertė Tiną sekso simboliu. Ir, anot jo, ji visiškai pagristai įtarė, jog santuokos metu jis jai nebuvo ištikimas, nes jis tikrai toks ir buvo.

Kai 2007 metais Ike‘as Turneris mirė, skrodimas parodė, kad jis mirė nuo kokaino perdozavimo. Kai žurnalistai paprašė Tinos atstovų komentaro, šie išplatino pareiškimą: „Tina su Ike‘u nepalaikė jokio ryšio daugiau nei 30 metų. Daugiau nebus jokių komentarų“.

Kartą Tina Turner smarkiai susikivirčijo su Eltonu Johnu

Savo autobiografijoje „Me“ Eltonas Johnas atskleidė, jog 1997 metais jis smarkiai susikivirčijo su Tina Turner. Pasirodo, kad jiedu ketino kartu gastroliuoti, tačiau galiausiai visi planai nuėjo šuniui ant uodegos, kai, pasak E. Johno, Tina paskambino jam ir iškoneveikė jį dėl grojimo pianinu, jo aprangos ir kitų dalykų. „Tu vilki per daug „Versace“ drabužių, kurie tave storina“, – esą pasakė Tina.

Be to, dainininkas teigė, kad per repeticijas gastrolėms, kurios taip ir neįvyko, ji labai negražiai elgėsi su jo grupe ir juo asmeniškai. Kaip neįtikėtinai tai beskambėtų, keli šaltiniai laikraščiui „The New York Post“ patvirtino kalbas apie tokį konfliktą.

Tina Turner nustojo koncertuoti 2009 metais

2009 metais Tina Turner surengė pasaulines gastroles 50-mečio proga „Tina! 50th Anniversary“ ir paskutinį kartą ant scenos užlipo Šefildo arenoje 2009 metų gegužės 5 d. O vėliau ji pasitraukė iš šou verslo. Tai buvo jos pirmosios gastrolės per 8 metus ir ji uždirbo 130 mln. JAV dolerių.

Vėliau ji scenoje pasirodydavo itin retai ir tik ypatingomis progomis.

Britų laidų vedėjui Grahamui Nortonui duodama interviu dainininkė sakė: „Tai buvo puikus šou, jis buvo tikrai nuostabus. Tačiau kitą dieną aš giliau atsikvėpiau ir pasakiau: „Tai viskas, daugiau jokiu būdu nebegrįšiu“.

Tina sakė, kad dainavo nuo paauglystės metų iki pat 70 metų ir neturėjo jokio asmeninio gyvenimo. Ji sakė pavargusi dainuoti bei šokti ir tiesiog norinti leisti laiką namie ir būti „normali“.

Naujasis Tinos Turner vyras jai paaukojo inkstą

2013 metais Tina vėl ištekėjo. Jos vyru tapo vokietis muzikos kompanijos vadovas Erwinas Bachas. Jie buvo pažįstami ilgą laiką – susipažino dar 1985 metais per vakarėlį Londone. 1994 metais jiedu kartu apsigyveno Šveicarijoje ir Tina galiausiai atsisakė savo JAV pilietybės ir tapo Šveicarijos piliete.

Tačiau praėjus vos trims savaitėms po vestuvių Tiną ištiko insultas ir ji nebegalėjo vaikščioti. Vėliau, kai ji vėl išmoko vaikščioti ir kiek atsitiesė, 2016 metais sužinojo, kad serga žarnyno vėžiu.

Dainininkė atsisakė standartinio gydymo ir pasirinko homeopatinį gydymą, dėl kurio galiausiai nustojo veikti jos inkstai.

Kilus gyvybės ir mirties klausimui, jos naujasis vyras paaukojo jai inkstą. Transplantacija buvo atlikta 2017 metais ir iš esmės buvo laikoma sėkminga, nors Tina ir toliau kentėjo nuo „svaigulio, blogos atminties, nerimo ir pavienio gausaus viduriavimo“, nes jos organizmas mėgino atmesti naująjį organą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)