Nuotraukos, kuriose E. Muskas nufotografuotas su keliomis humanoidėmis, apkeliavo socialinius tinklus, tačiau viskas nėra taip, kaip atrodo.

Šiomis nuotraukomis internete pasidalijo vienos statybų bendrovės generalinis direktorius Davidas Marvenas, šalia jų parašęs: „Elonas Muskas paskelbė būsimą žmoną, kas ji?“

Nuotraukos pasirodė po to, kai buvo nufilmuota, kaip E. Musko robotas humanoidas „Optimus“, kuris per pristatymą rugsėjo mėnesį buvo pavadintas „kraupiu“, išmoko šokinėti.

D. Marvenas rašė: „Tai pirmasis robotas, specialiai pagamintas su dirbtiniu intelektu ir pasižymintis moters, apie kurią jis svajoja, charakteriu bei bruožais... kurių neturi joks normalus žmogus, nes, žinoma, nėra nė vieno normalaus žmogaus, kuris turėtų visas reikiamas specifikacijas“.

Dirbtinio intelekto sukurti robotai ir Elonas Muskas

Toliau jis aprašė, jog „Catnilla“ yra saulės energiją naudojantis robotas, kurio nereikia įkrauti ir kuris turi „sensorines priemones, leidžiančias jam jaustis liūdnam ar laimingam“.

„Ji pasižymi subalansuota ir interaktyvia mąstysena... todėl gali pasidalyti, jei ją ištinka krizė, arba gali parodyti jausmus, kuriuos patiria, ar išreikšti poreikius, kai jaučia kokį nors psichologinį stresą“, – pridūrė D. Marvenas.

Tačiau vėliau jis atskleidė, kad iš tiesų keisti vaizdai buvo sukurti pasitelkus dirbtinį intelektą.

D. Marvenas pažymėjo, kad jo įrašo tikslas buvo „nušviesti dirbtinio intelekto keliamus pavojus“.

„Ypač po to, kai bendrovė „Tesla“ išleido pirmąjį integruotą robotą „Optimus“, – pridūrė jis.

Tarp „Twitter“ vartotojų dėl šių nuotraukų kilo tikras sujudimas. Vienas iš jų parašė: „Ką tik pasirodė „The Black Mirror“ („Juodojo veidrodžio“) anonsas“.

Kitas vartotojas pasidalijo savo nuogąstavimais dėl dirbtinio intelekto: „Šis įrašas iš tikrųjų paaiškina vieną iš dirbtinio intelekto pavojų – jis naudojamas būtent tokiems vaizdams generuoti, kad apkvailintų žmones ir priverstų juos manyti, jog šie vaizdai yra tikri“.

Tačiau kiti pavydėjo E. Musko roboto meistriškumo. Viena moteris klausė: „O kur vyriškoji versija? Visada svajojau turėti vyrą robotą. Atliktų visus buities darbus, niekada nesiginčytų ir turėtų visus reikiamus nustatymus“.

Praėjusią savaitę „Tesla“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame buvo matyti, kaip jos penki robotai „Optimus“ šokinėja – jie visiškai nepriminė 20 tūkst. JAV dolerių kainuojančio prototipo, sulaukusio ekspertų kritikos.

Dirbtinio intelekto sukurti robotai ir Elonas Muskas

Šie robotai gali vaikščioti, pakelti daiktus ir atlikti paprastas užduotis.

Tačiau „Tesla“ vadovas milijardierius juos pavadino „kompanionais‘.

„Optimus“ rugsėjo mėnesį turėjo tapti „Tesla“ dirbtiniam intelektui skirtos dienos – „AI Day“ – pristatymo žvaigžde. Pats E. Muskas buvo pareiškęs, kad tai bus „esminis civilizacijos, kokią mes pažįstame, pokytis“.

Tačiau robotų ekspertai šį prototipą supeikė.

„Jame nėra nieko itin naujoviško, – „Twitter“ pareiškė „Plus One Robotics“ produktų vadovė Cynthia Yeung. – Pasisamdykite keletą mokslo daktarų ir nueikite į kelias robotikos konferencijas, @Tesla“.

Linksmintis mėgstantis „Tesla“ botas taip pat nepadarė įspūdžio dirbtinio intelekto tyrinėtojui Filipui Piekniewskiui, kuris „Twitter“ parašė, kad tai tėra „kito lygio šiurpą kelianti keistenybė“ ir „visiška apgavystė".

„Optimus“ turi bevielį bei LTE ryšį ir veikia su bendrovės autopiloto programine įranga. Tiek jo rankos, tiek keliai yra įkvėpti žmonių judesių.

„Tesla“ tvirtina, kad „Optimus“ gali viena ranka nešti 20 kg sveriantį krepšį ir turi optimizuotus sąnarius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją