Šiais metais atlikėjas atliko konkursinės kompozicijos fragmentą per „Eurovizijos“ finalo atidarymą gegužės 13-ąją ir sudainavo „Raša, gudbai“. Šie žodžiai papiktino rusus, skelbia unian.net.

Rusijos žiniasklaida tai pavadino „chamišku elgesiu“, „apgailėtina padėtimi“ ir „nevilties išraiška“.

„Šiuo metu Andrijaus padėtis yra apgailėtina. Jis puikiai supranta, kad kelias į Rusiją jam uždarytas amžiams. Tų pinigų, kuriuos jis čia uždirbdavo, nebėra ir daugiau nebus“, – Rusijos žiniasklaidai pareiškė Sergejus Lavrovas, save vadinantis „artimu muzikanto draugu“.

S. Lavrovo teigimu, A. Danilka „bando nors kažkaip įsitvirtinti Europoje“.

„Į jo retai rengiamus koncertus Europos miestuose eina daugiausia ukrainiečiai. Europiečiai jo paprasčiausiai nežino. Jis supranta, kad dabar jam reikia bet kokiu būdu atkreipti į save dėmesį, kad turėtų galimybę užsidirbti. A. Danilka sudainavo „Russia, goodbye“, kad apie jį kalbėtų, diskutuotų“, – sakė S. Lavrovas.

Derėtų pažymėti, jog A. Danilka iš tiesų retai koncertuoja užsienyje. Į kiekvieną jo pasirodymą susirenka pilna salė patenkintų klausytojų, o bilietai išgraibstomi akimirksniu.

Anksčiau A. Danilka portalui UNIAN paaiškino, kodėl jo taip nekenčia Rusijoje.

„Serdiučka – muzikinis priešas Nr. 1 [Rusijoje]. Jūs nesuprantate, kaip stipriai Serdiučka erzina Vladimiro Putino propagandistus, nes ji juokiasi ir kelia nuotaiką. Skambant jos dainoms, visi pradeda šokti ir dainuoti. Naujųjų metų išvakarėse sėdėjau vienas namuose, pas mane niekas neatvažiavo, net nespėjau išgerti šampano, kai išgirdau septynis raketų smūgius. Išėjau į koridorių, nes maža kas gali šauti V. Putinui į galvą. Tuo tarpu Tverės gatvėje [pagrindinė Maskvos gatvė] skambėjo „Ще не вмерла Україна, якщо ми гуляєм так!“. Juos tai nervina, jie nebežino, ką daryti“, – papasakojo atlikėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)