„Kas pusę metų man buvo atliekami tyrimai. Tada juos reikėjo kartoti kas metus. Viskas buvo gerai, ta ramybė truko penkerius metus. Kai 2020 metais grįžau į Švediją, pradėjo varginti rėmuo ar kažkas panašaus... Nežinojau, kas man darosi. Taigi, buvo atliktas magnetinio rezonanso tyrimas, kuris parodė, kad atsirado dar keli piktybiniai dariniai“, – apie sunkią kovą su liga pirmą kartą prakalbo D. Lundgrenas.

Tada iš viso rasti šeši nauji augliai, vienas buvo pernelyg didelis, jog būtų galima jį saugiai pašalinti, tad teko iškart pradėti kompleksinį sisteminį gydymą. 2021 metų rudenį rasta dar daugiau auglių – tuo metu jis kaip tik Londone filmavosi „Aquaman“ ir „The Expendables“ filmuose.

„Supratome, kad situacija sudėtingesnė nei manėme. Gydytojas pradėjo kalbėti apie visus tuos skirtingus auglius, kad jų yra tiek plautyje, tiek skrandyje, dar stubure, ne tik inkstuose. Pradėjo kalbėti tokius dalykus kaip „Tikriausiai reiktų atsisakyti darbų ir daugiau laiko praleisti su šeima“ ir panašiai. Paklausiau jo, kiek, jo manymu, man liko gyventi. Jei gerai pamenu, jis atsakė, kad dveji ar treji metai, bet iš balso supratau, kad tikrai mažiau“, – pasakoja garsus vyras.

Dolphas Lundgrenas

Galiausiai D. Lundgrenas nusprendė išgirsti kitą nuomonę ir kreipėsi į vieną gydytoją Londone, kuris išsiaiškino, kad jo inkstų vėžys mutacijos eiga labiau primena plaučių vėžį. Nuspręsta gydymo planą pakeisti į skiriamą gydyti būtent plaučių vėžį.

„Jeigu nebūtų pakeistas gydymas, man būtų likę vos trys ar keturi mėnesiai“, – sako D. Lundgrenas ir priduria, kad naujasis gydymas padėjo jo auglius vos per tris mėnesius sumažinti nuo 20–30 proc.

„2022 metai iš esmės buvo stebėjimas ir laukimas, kol tie vaistai nudirbs savo darbą. Galiausiai tie piktybiniai dariniai susitraukė 90 proc. Dabar esu to likusio vėžinio audinio šalinimo procese... Prognozė tokia, kad, jeigu viskas bus gerai, kai jų nebebus, mano organizme aktyvaus vėžio nebeliks, o vartojami vaistai neleis jam atsinaujinti“, – džiaugiasi aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)